Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 30 januari 2022

Syndoffer av Jeanette Bergenstav

Syndoffer av Jeanette Bergenstav

Ända sedan jag läste den första boken av Jeanette Bergenstav är jag fast. Författaren har ett sätt att skriva som gör att det känns som om man är med i handlingen, man är där och upplever allt personerna gör.

Att Jeanette dessutom är en förträfflig hundtränare och har god kännedom om hundars beteende gör boken ännu mer trovärdig.

Att möta en ny huvudperson, denna gång även i ett nytt format, en deckare, var en mycket trevlig överraskning. Jag blev mer än nöjd med hur författaren har utvecklats.

Född och uppväxt i Göteborg känner jag mycket väl till platserna som beskrivs i boken, något som gör det desto roligare att läsa. Men även om så inte hade varit fallet hade jag inte kunnat lägga ifrån mig boken. För det här är en riktig bladvändare, helt omöjlig att lägga ifrån sig.

Den oväntade vändningen i boken är något jag älskar och det lyfte boken ännu ett snäpp. En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa. Jag väntar med spänning på nästa bok av Jeanette Bergenstav.

Berättelsen börjar dramatiskt med huvudpersonen, Jennifer Sundin, frilandsjournalist, som ska besöka Torshammarskolan för att göra ett reportage. Istället kliver hon rakt in på en brottsplats. Innan hon larmar polisen fotograferar hon de sargade kropparna. Dessutom gör hon något mer som kommer att få allvarliga konsekvenser för hennes liv.

Jennifer går med kryckor efter en förlossningsskada. Hennes man har slängt ut henne ur huset, eftersom han inte orkar med hennes problem. Han har skaffat en ny kvinna och vänt hennes dotter emot henne. Räddningen är Jennifers fars båt, där hon och sonen får en fristad. Men det dröjer inte länge förrän det hon gjort når även in till hennes bedrägliga lugna tillvaro på båten.

Läs boken!
 

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!