Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 5 februari 2022

Dagbrottet av Ingrid Elfberg

Dagbrottet av Ingrid Elfberg

Jag har alltid tyckt om Ingrid Elfsbergs böcker, men första boken i Jämtlandsserien, Dagbrottet, är ett strå vassare än alla tidigare böcker. Ja, jag kan nog säga att den här boken är den bästa som författaren har skrivit!

Författaren kastar in läsaren i handlingen, riktigt grym början och jag kan inte sluta lyssna förrän sista ordet har tonat bort i hörlurarna. Vilken bok!

Det är spännande att få ta del av nya miljöer och det märks att Ingrid Elfberg är väl påläst och har gjort mycket research. Allt känns trovärdigt och ibland lite väl skrämmande och otäckt.

Absolut bästa bok av Ingrid Elfberg. Läs den!
 

Berättelsen börjar med att Zara, som arbetar undercover för polisen, räddas ur knarkkartellens klor. Därefter får hon en ny identitet och blir placerad mitt ute i ingenstans i Norrland. Hennes nya namn blir Maria Berg och hon blir utredare hos polisen i Jämtland. Där ska hon få slicka sin sår och läka både fysiskt och psykiskt. Men det går inte riktigt som planerat.

En ung miljöaktivist hittas mördad, något som rör upp starka känslor bland människorna i bygden. Det finns de som är för gruvdrift i bygden, medan många andra ser en annalkande miljökatastrof. 

Medan Zara försöker komma till rätta, hitta en mördare och börja sitt nya liv, smyger sakta men säkert hennes tidigare liv ikapp henne.

Olidligt spännande bok! Läs den!


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!