Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 9 augusti 2022

Summering av dag 1 Öppet hus hos Kim M Kimselius 6 augusti 2022

Summering av Öppet hus hos

Kim M Kimselius augusti 2022

Vid den här grinden stod jag och väntade ivrigt på min "Number One Icelandic Kimselius fan club" i lördags. Tänk att några av mina isländska fans hade rest ända till Sverige för att hälsa på hemma hos mig. Det är just därför jag har Öppet hus, för att få möta fansen, visa dem skrivarlyan, berätta om skrivandet och lära känna dem lite mer. Många av de kom med tips om vad jag skulle skriva om härnäst. Jag noterade tipsen inför framtiden.

Så kom de, fansen från Island. Trötta efter en lång resa, som fört dem till många platser innan mitt Öppet hus. Men vad mycket vi hade att prata om. Margrét hade jag träffat förut, 2013 när jag föreläste i hennes skola i Akureyri på Island. De inspirerade mig mycket. När de såg alla mina historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona blev de lite besvikna över att fler inte var översatta till isländska. De skulle bearbeta förlaget sa de.

Karin Sallander har gått skrivarkurs för mig i många år och gett ut flera böcker.

Anki jobbade tidigare på Lundins bokhandel i Karlshamn och var den som bokade upp mina signeringar i butiken. Ett kärt återseende, här med maken.


 

Lena och Nicke hade verkligen sett fram emot detta. Nicke hann läsa ut en av de böcker han köpte, Den där dagen, innan han var tillbaka hemma i Vingåker igen.

Mia och Thomas Krätzer träffade vi första gången när de var på bröllopsresa och vi firade vår 10-åriga bröllopsdag på Mallorca, Calla d'Or. De hade lagt en lapp i vårt nyckelfack när de reste hem och undrade om de kunde få receptet på hur man kunde ha ett sådant lyckligt äktenskap efter tio år. Namn och adress. Vi kontaktade dem och de är fortfarande lyckligt gifta och så är vi 33 år senare. Ett kärt återseende.

Här är det Lotta, Stefan, Eskil och Arvid som blir förevigade vid ingången till min skrivarlya.

I mitt vardagsrum satt gästförfattarna och pratade med besökarna, sålde och signerade sina böcker. Det var Elisabeth Berglund, Lisa Hågensen, Åse Åsenlund och Anna Barnett. Spännande möten och många trevliga samtal.


 

Mina böcker låg uppradade på vårt matsalsbord, tja, inte alla böcker, eftersom de inte fick plats, men ett urval av mina böcker.


Hans Bengtsson, med fru och barn, Jessica och Oscar, kom redan på torsdagen för att hjälpa till med förberedelserna. På grund av min man, Jans hjärnblödning låg vi långt efter så hela familjen Bengtsson fick fullt upp. Hans tvättade fönster, planterade blommor, bar möbler och gjorde oändligt mycket.

Jessica och Oscar hjälpte till med förberedelserna, packade upp, bar möbler och var till stor hjälp. De tog även betalt och berättade för besökarna om alla mina böcker. Här tar de en välbehövlig paus och hämtar fika hos Kristina.
Kristina Fridensköld hade även i år underbara bakverk till försäljning. Allt tog slut på lördagen, så Kristina och maken Torbjörn fick en tidig start på söndagen då de var tvungna att baka fler kakor och bullar.

Trollet visste precis var korvgrillningen fanns. Både hon och Kotten sprang lösa på tomten och hälsade på alla besökarna. Trollet lyckades charma många att sticka till henne en bit eller två.

Vi hade även besök av en lokal konstnär som visade upp sina underbara återvinningsdjur. Smidda av olika metalldelar. Här sitter Ronny och Margareta Karlsson.

Här står jag och pratar med Anders Johansson som älskar mina böcker. Vid bordet sitter min man, Jan, samt Anders syster och hennes barn. Överallt i trädgården hade vi placerat ut sittgrupper för besökarna.


 

Trollet försöker charma till sig en bit kaka, genom att bedjande se ut som om hon aldrig fått mat. Hon tittar på Marie som äter och jag anar att Marie inte kunde motstå den blicken.

Theodore med pappa Martin mötte jag vid grinden. Det visade sig att Theodore inte var döpt efter min Theo i de historiska böckerna. Men fint namn är det.

 

Min hundrädda svägerska Ann-Marie kom på besök, men var inte alls rädd för Kotten och Trollet som sprang omkring lösa på tomten. Faktiskt var det inte en enda person som var rädd för hundarna.

Min Whiteboard kom till användning i entrén där föreläsningstiderna för de olika författarna skrevs upp. Här låg även en hög med böcker till försäljning.

 

Vi hade verkligen tur med vädret vid författarpresentationerna. Folk satt utspridda runt om i gröngräset för att lyssna. Här är det Elisabeth Berglund som berättar om sin bok.

Jag såg inte till Jan så mycket under dagen, men vet att andra hade ögonen på honom och såg till att han vilade mycket. Här är det Åsa som tittar till honom.

 

Kooikerhunden Gusten kom på besök med matte Johanna Anehus och "mormor" Siv. Trollet blev upp över öronen förälskad i Gusten. Kotten tyckte också det var kul med en till hund av samma ras som han själv.

Susanne Lifjord, med Kenneth samt sonen. Susanne har deltagit i många av Färgargårdsantologierna och håller på att skriva en mycket bra bok. Väntar ivrigt på att den ska bli klar så hon kan signera den vid nästa Öppet hus.

 

Lisa Hågensen är en kär författarkollega som kom från Ljungskile. Älskar hennes böcker. Här berättar hon livligt om sina böcker.

Det blev lite varmt när Åse Åsenlund pratade om sin bok och många besökare drog sig till skuggan för att lyssna.

 

Självklart ville vi ha ett foto av alla författarna tillsammans. Att jag sitter på en stol beror på att jag huvudstupa föll nedför stentrappan på väg till fotograferingen. Jag slog mig rejält och var alldeles darrig och lätt chockad. Kotten som agerar "doktor" i vår familj ville inte släppa taget om mig när jag mådde dåligt och skulle absolut sitta i mitt knä. Det fick han, även om det gjorde ont. Visst blev det en bra bild? På natten kunde jag inte sova på grund av värk i knäna, rygg och arm där jag slagit mig. Men vad gör man inte för en bra bild? Jag hörde någon ropa "Var det någon som filmade?" Ingen hade gjort det, tack och lov!

Det blev många böcker att signera. När det är extrapris passar många på att köpa de böcker de bara läst, men inte har i bokhyllan. Här är det Johanna Anehus som fyller på med nya böcker.

 

Det är tur att vi har 2 tunnland mark. De som hjälpte mig med evenemanget och gästförfattarna kunde parkera sina bilar på tomten. Besökarna fick stå utefter vägen där vi hade röjt för de.

Första dagen är slut. Jag och Jan pustar ut. Jan är dödligt trött och somnade strax efter att huset blivit tyst och tomt. 

Jag låg vaken länge. Smärtan från fallet och alla tankarna över dagen som gått gjorde att jag inte kunde sova. Spänd av förväntan låg jag och väntade på att dag två av Öppet hus skulle börja.

Imorgon kommer nästa blogginlägg om Öppet hus, dag två.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!