Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 10 augusti 2022

Summering av dag 2 Öppet hus hos Kim M Kimselius 7 augusti 2022

Summering av dag 2 Öppet hus hos
Kim M Kimselius 7 augusti 2022

Dag två av Öppet hus bjöd på många överraskningar. Min brevbärare kom och hälsade på och hade sitt barnbarn med sig. Ja, det här var den dagen det var massor av små barn i trädgården. Eftersom Kotten inte tycker värst mycket om barn tog det ett tag innan jag tog ut honom, men efter en tillsägelse gick det bra. Kanske något barn tröttnade på honom, för på eftermiddagen hittade jag Kotten instängd på toaletten... Undrar fortfarande vem som stängt in honom där...

Jag skojade med Ronny och Margareta om att deras återvinningsdjur hade varit ute och rört sig på natten. Det visade sig att en figur faktiskt låg i gräset nedanför bordet. Vinden?

Författaren Cherstin Juhlin kom på besök. Kanske blir hon en av de som är gästförfattare nästa år?

 

Många besökare var nyfikna på glasgången som förbinder våra två hus. De har sett många foton under året på alla tomater, bouganvillean, citronträden, etc. Nu fick de se den i verkligheten. Här berättar jag om att skrivbordet som står i gången är från mitt barndomshem. Här skrev jag mina allra första böcker, några av de har kommit ut: Rädda min lillebror, Spöket på Stora Mossen och Häxjakten. Dessutom hade jag lagt upp alla utländska titlar på bordet.

Emelie med sonen Alve kom på besök. Den pojken skrattade hela tiden. Jag läste ur Slottsmuren Petit och Spökkatten Rödben för honom och några andra barn. De satt alla som förtrollade framför mig.


Eftersom det blåste rejält på lördagen hade vi tagit ner alla rolluperna. Vi passade på att stuva om och ta fram nya rolluper på söndagen.

 

Här är min brevbärare Carina med sitt barnbarn Alice.

 

Det kom en stadig ström av besökare.


Sofie hade med sig gosedjur till hundarna. Trollet lade beslag på båda och springer omkring med ett av djuret hela tiden.

Här busar Trollet med ett av gosedjuren.

 

Jan övervakar när vi sätter upp rolluperna på morgonen.

 

Här är det grindvakten Marie Robé som är i full fart.

Det här tycker jag är en fin bild på Jan, Emelie och Alve.


Kristina Fridensköld med nya bakverk på söndagen. Jisses vad goda de var. Choklad/toscakakorna var sanslöst goda och när jag upptäckte min halvätna kaka senare på kvällen blev jag så glad över att ha den kakan kvar.


Älskar den här bilden på min make Jan. Det visar hur trött han är, ändå kämpar han för att vara med hela tiden.


Grindvakten, Marie Robé, tar en fikapaus och hundarna följer varje tugga hon tar.


Här har vi varit i min skrivarlya och jag fotar på vägen ner. Det var många som tog bilder på tavlorna i trappan. Några av de är originalmålningarna till bokomslagen.

 

Tidningarna, Sydöstran och Blekinge Läns tidning uppmärksammade mitt Öppet hus och skrev fina artiklar om evenemanget.

Blev så glad när Thomas och Märtha Rebert kom på besök. Det var de som fick mig att skriva Tsunamikatastrofen i Lissabon. De var även guider för mig i Lissabon och ordnade med en inhemsk guide också. Kärt återseende.

 

På söndagen hade två av gästförfattarna rest, det var bara Lisa Hågensen och Åse Åsenlund kvar.

 

Två av mina fans.

 

Även grannarna kom på besök. Majken, Birgitta och Johnny.

 

Vi hade tipspromenad för besökarna. Något som var populärt. Tyvärr lyckades ingen pricka in alla 13 svaren. Men det var många med 11 rätt.

 

Som jag skrev tidigare var söndagen en överraskningens dag vad det gällde besökare. Här dyker en vän, Jenny, upp som jag inte har sett på 15 år, tillsammans med sin man, Björn, som jag har arbetat tillsammans med. Hon hade med sig yngsta sonen. Sist jag såg Jenny låg den sonen i hennes mage. Tänk vad tiden springer iväg.

Kotten hittade en bra plats, under bordet hos Torbjörn Fridensköld som grillade korv tills de tog slut. Tror nog Kotten fick någon, eftersom han låg kvar.

 

Åse Åsenlund tackar för sig och åker hem och Marie förevigar oss tillsammans.


Margareta och Jessica Högberg.


Pia Erlandsson.


Anders, Susanne och Elin.


Bordet för tipspromenad gick även bra att användas till klätterställning tyckte Liam.

 

Liams mamma Elin och mormor Åsa Persson.


Här sitter vi och diskuterar böcker medan jag signerar.


Tommy.

Barbro och Cecilia var de sista att anlända till Öppet hus på söndagen.

Alla besökare har gått hem, även gästförfattarna. Det är bara familjen Bengtsson, Oscar, Jessica och Hans som är kvar. Självklart ska de ha lite signerade böcker med sig hem till Göteborg. Jag flankeras av mina trötta hundar i soffan.

Till slut är det bara grindvakten, Marie Robé, kvar. Kotten sitter vid Jans sida och studerar mig när jag fotograferar henne. Marie går igenom vilka som har varit på Öppet hus.


Trollet ligger utslagen vid mina fötter.


På kvällen ser man tröttheten i Trollets ögon, men hon måste busa en stund med det nya gosedjuret.
Till slut slocknar hon i sin egen soffa. Inte ens husses ankomst till rummet kan väcka Trollet.

Jag har haft två helt fantastiska dagar tillsammans med goda vänner, grannar, läsare och fans. Det roligaste var nog att hundarna kunde vara med hela tiden. Bra social träning för både Kotten och Trollet. Lite hjärtskärande var det att se Jan, min store, starke man sitta och vara så trött av alla intryck. Vi jobbar på att han ska vara helt återställd till nästa år.

Nu satsar vi på Öppet hus 2023. Det blir vecka 31, 5-6 augusti, 12.00-18.00.

Till dess planerar jag att ha skrivit några fler böcker till läsarna. Se till att plugga om Theo och Ramona till nästa år. Då kanske du blir den som har 13 rätt på tipspromenaden.

Vi ses om ett år igen! Hjärtligt välkommen!
 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

2 kommentarer:

  1. Ser ut att ha varit underbara och intressanta dagar. Tyvärr kunde jag inte komma, är oftast på resande fot denna tid på året. Men man vet aldrig, kanske nästa år...?

    SvaraRadera
  2. Ja, det var två underbara dagar. Hoppas att du kan komma nästa år. Första helgen i augusti. Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!