Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 27 mars 2010

Författardagar i Lund FaktaSlam

Författardagar i Lund är ett årligt återkommande evenemang som är mycket uppskattat, både bland författare och besökare.

I år var det premiär för FaktaSlam på Författardagarna. Jag var inbjudan som en av jurymedlemmarna.

Mina trogna fans Roxana och Linda kom och besökte mig och vi fick en lång, härlig pratstund innan det var dags för mig att arbeta. Roxana var snäll och stannade kvar och var min fotograf och förevigade hela tävlingen. (Tack Roxana!)
Vi var fem jurygrupper. Här har vi samlats för att få instruktioner hur vi ska lämna poäng och vad det är viktigt att vi tänker på när vi bedömer: framförande, faktainnehåll med mera.

Ingrid Palm och Jag var i en grupp, bakom oss sitter en av de tävlande, Bengt Liljegren.


TV var där och filmade hela tävlingen, ska bli spännande att se tävlingen i repris för det var en jättespännande och mycket intressant tävling.

Här ser vi konferencier Solja Krapu (Tvåfaldig SM-vinnare i Poetry-Slam), de tävlande Jeanette Thelander (Författare, till bl.a. Mördarsniglar - lär känna dina fiender), Lars Magnar Enoksson (nordisk mästare och fyrfaldig svensk mästare i glimabrottning, fackboksförfattare om vikingatiden), Lisa Förare Winblad (matskribent och koksboksförfattare, t.ex. Krydda) samt Bengt Liljegren (historiker och författare av bland annat biografier om Adolf Hitler).Här ser ni filmduken med deltagarnas namn.

Ingrid och jag rådgör med varandra inför poängsättningen. För det mesta hade vi helt samma uppfattningen om hur mycket poäng vi ville dela ut.

Poängen sattes från 0,0-10,0. Här är dagens lägsta siffra som vi satte, alla deltagarna var oerhört duktiga och det var jätteintressant att lyssna på dem. Vi fick höra om Adolf Hitler om mystiska frukter om mördarsniglar och om Glimabrottning och Galder. Vi gick därifrån med mycket mer kunskaper inom oss än vi hade när vi kom.
Dagens glada vinnare blev Bengt Liljegren och på andra plats kom Lisa Förare Winbladh. Fina utmärkelser fick de motta för sina framföranden.

Här är jag med mitt fans Roxana och med min författarkollega Christer Classon.

På Författardagarna var det inte bara FaktaSlam utan även flera föreläsningar av olika författare, det var Författarskola och försäljning och signering av böcker.

Om ni missade årets Författardagar så boka redan nu in nästa års arrangemang, för det är något ni inte får missa, men innan dess är det Litteralund 25-30 oktober 2010. Detta är också ett litterärt evenemang i Lund. Kanske vi ses då?

Kramisar från Kim som vill tacka alla kollegor, vänner och fans för en jättetrevlig dag.

4 kommentarer:

 1. Kul Kim! Kunde tyvärr inte komma. Skall försöka ta mig dit till nästa år!

  SvaraRadera
 2. Hej Monika
  Hoppas du kan komma nästa år. Det var verkligen en jättekul upplevelse.

  SvaraRadera
 3. Men vad spännande att få vara med om det här. Och lärorikt dessutom!

  SvaraRadera
 4. Hej Eva
  Ja, det var verkligen spännande OCH lärorikt. Det tyckte både jag och resten av publiken som gick därifrån rikare på kunskap än när vi kom.
  Kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!