Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 26 mars 2010

Våren gör det svårt att skriva

Nu när våren knackar på min dörr är det svårt att sitta inne och skriva. Fåglarna har körsångstävlingar överallt i buskarna, vinterflugorna har vaknat till liv och surrar envist runt mitt huvud, ivriga att komma ut till solen som skiner in genom de vintersmutsade rutorna.

Ännu är det för kallt att ta den bärbara datorn och sätta mig ute i trädgården för att arbeta. Men snart, mycket snart, då sitter jag där, på en varm dyna, påpälsad och skriver medan jag blickar ut över trädgården där träden knoppas, där lökarnas späda gröna blad sticker upp ur den svarta jorden.

Men bäst är det när äppelträden blommar. Då sitter jag framför ett hav av blommor och skriver. Doften är berusande och jag lyfter med jämna mellanrum huvudet från skärmen och ser ut över min trädgård och bara njuter av att finnas till.
Då, på våren, är tanken alltid "i år ska jag hinna med trädgården" (vi har 2 tunnland trädgård). "I år ska jag se till att ta bort allt ogräs, i år ska det vara jättefint."

När sedan ogräset kommer är det vackert att titta på, en fröjd för ögat där det blandar sig med plantskoleinköpta blommor. Det ger mjuka avrundningar i rabatterna, inga hårda kanter, ingen svart jord, bara blommor, blommor, blommor och massor av grönt.

Då gör det ingenting att vi här i Sverige kallar det för "ogräs". För säkerligen har det ett finare namn någon annanstans, på någon annan plats, om inte annat så i mitt hjärta.

Men ännu är det långt tills trädgården blommar och det är dags att påta i trädgården.

Ännu ligger snödrivorna runtom i trädgården och vägen är kantad av snövallar. Men allt börjar försvinna och jag vet att snart, mycket snart kan jag pälsa på mig och sätta mig ute och njuta av vårens första blommor och fortsätta skriva på min bok.

Men innan dess ska jag ta en promenad runt trädgården för att se om det har kommit upp några fler snödroppar, låta min vinterkalla kropp värmas av solens strålar och få ny energi för att gå in och skriva en stund, innan jag ska iväg och signera böcker i eftermiddag i Karlskrona.

Jag njuter av varje sekund just nu, dagarna går så fort, snart kommer våren att explodera. Jag har väntat så länge på våren i år att den inte får kastas bort.

Ha det så gott. Nu ska jag gå och njuta av solen!

Kramisar Kim
(Bilderna är tagna i min trädgård under olika årstider. Den sista bilden visar den rabatt jag tycker så mycket om, där vilda och förädlade blommor samsas i en härlig färgprakt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!