Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 21 mars 2010

Underbar mässa - Underbara Ungar i Kristianstad

Ännu en dag på "Underbara Ungar"-mässan i Kristianstad. Här ser ni Clownen Spellevink med sin clownkompis. De gjorde ballonghundar och ballongsvärd så att de fick blåsor i fingrarna. Inte så konstigt eftersom det igår var cirka 5.500 besökare på mässan och idag någonting mellan 2.000-3.000. (Tror nog att Eric Saade gjorde så att det var dubbelt så många besökare i går...) Vill ni läsa mer om clownen, KLICKAR NI HÄR!

Idag hann jag prova på glassen, som var mycket god.

Det myllrade av mindre barn idag och de hade så roligt. Det var en glädje att se dem, när de fäktades, ritade, hoppade i studsborgen, cyklade, gick balansbana, kastade ringar och bollar och mycket, mycket mer. Det var verkligen en riktig aktivitetsmässa för barn i alla åldrar.

Något som var mycket populärt (och som jag borde ha tagit foto på) var den monter där sjukhuset höll till. Där fick barnen ge dockor sprutor, ge dem syrgas, lägga bandage och plåster. Där fanns också nalleakuten där nallar togs in för omvårdnad. Full aktivitet hela tiden.

Även montern för återvinning var populär, både för små och stora. Där gällde det att lägga soporna i rätt återvinningsburk, om man lyckades fick man diplom.

Svenska kyrkans monter var så populär och välbesökt igår att materialet för att göra vaxljus tog slut och idag fick barnen göra jättefina änglar.

Pappa-Barn Kristianstad var där i sin monter och dem kommer jag att berätta mer om i ett annat blogginlägg, för jag tror att det är många som är intresserade av att få veta mer om dem.

Jag har träffat så många trevliga människor på den här mässan, att det har varit en ren fröjd att vara där, även om det tar på krafterna.

Det var lika roligt idag att se hur alla dessa 4 till 6-åringar dras till mina färggranna bokomslag som till en magnet, och de VILL HA och vill inte släppa böckerna. Även de vuxna stannar upp, fängslade av bokomslagen och titlarna. Det blev många roliga pratstunder.

Hörde i morse att det varit vulkanutbrott på Island... Ska strax gå ned och se nyheterna, hoppas att de visar något därifrån. För hur det nu än är, när man har varit på en plats så har man alltid en bit som är "hemma" på den platsen. I alla fall fungerar jag så. På så sätt har jag många "hemma" över hela världen vid det här laget, platser jag längtar till och har på en speciell plats i mitt hjärta, människor jag har mött, som jag tänker på med saknad och förhoppning om att vi ska ses igen.

Samtidigt finns det nya platser att längta till, planera resan, förväntan inför resan och sedan alla dessa möten... Livet är underbart, oförutsägbart och helt fantastiskt!

Kramisar från en nöjd och trött Kim

2 kommentarer:

 1. vilken trevlig mässa, så du var med där med dina böcker, vad roligt att få träffa barn och föräldrar och få så fin respons. Jag har jobbat på en del mässor, det är jättekul, men jag vet också hur slut man är efteråt:=)))
  mvh
  Siv

  SvaraRadera
 2. Hej Siv

  Ja, det var en jätteroligt mässa. Är inte lika trött efter den här mässan som efter Bokmässan i Göteborg, men det känns i kroppen och huvudet. Det var mycket liv och rörelse, jag gillade verkligen den här mässan!

  Kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!