Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 16 april 2010

Kimselius är och lagar mat hos Radio Blekinge Karlskrona, i direktsändning

När jag gick upp i morse tänkte jag: "Jag är inte klok som ska åka iväg och laga mat i direktsändning! Jag som bara vill sitta och skriva och har så många nya ord som dykt upp under natten."

Det brukar inte vara svårt för mig att ha många bollar i luften samtidigt, men när jag lagar mat vill jag helst koncentrera mig så jag vet vad jag gör. Det blir så lätt fel annars. Därför hade jag svårt att förstå varför jag tackat ja, men samtidigt tycker jag det är kul med nya utmaningar och det var förmodligen det som fick mig att säga ja när de ringde från radio.

Normalt brukar Radio Blekinge åka hem till den som lagar mat, och det hade känts mycket bättre att få vara i mitt kök, bland alla mina kryddor och köksredskap. Men eftersom vi inte har någon täckning för att sända direkt åkte jag alltså in till Radio Blekinge i Karlskrona och letade igenom deras skåp.

Reportern Mia var med mig i köket och samtalade om allt från mina böcker, vulkaner, researchresor och till slut givetvis mina hundar. Det blev en del prat om vulkanutbrottet också eftersom jag har skrivit boken "Tillbaka till Pompeji" som handlar om hur staden Pompeji utplånas av ett vulkanutbrott.

Hela tiden lagade jag mat och ibland kommenterade Mia något jag gjorde, ibland kommenterade jag det jag höll på med.

Det jag lagade var "Kimselius Keiferkyckling". Namnet kommer från Roxana som har Kimseliusbooks fanblogg (KLICKA HÄR för att komma till bloggen). Hon ville nämligen veta några av de namn som jag använde mig av i boken "Boudicas strid mot Romarna" för att berätta om på bloggen, och då fick hon bland annat namnet Keifer.
Roxana skrev tillbaka att det lät som en god maträtt, t.ex. Keifergryta med ris. När jag sedan skrev på loggen på facebook att jag skulle laga mat i direktsändning hos Radio Blekinge frågade hon: "Keifergryta med ris?" och genast döpte jag om mitt enkla recept till just "Kimselius Keiferkyckling". På så sätt kommer jag alltid att tänka på både min matlagning i direktsändning på radio, på Roxana och på boken "Boudicas strid mot Romarna" och Keifer som är en person jag kommit att tycka om i boken.

Det var jätteroligt, mycket roligare än vad jag hade trott att laga mat i ett helt främmande kök, med mikrofon på mig och hela tiden pratande om allt annat än matlagningen. Dessutom var det kul med de personer som kom in för att ta mellanmål, äta lunch och tyckte det luktade gott. När maten var färdiglagad hade lukten spridit sig över hela radiohuset, det var många sugna som kom för att provsmaka. Lite nervöst smakade jag själv på maten, rädd för att det var något jag hade glömt, men Keiferkycklingen smakade precis som den skulle, mycket gott.

Vill ni lyssna på programmet i Radio Blekinge P4 KLICKAR DU HÄR. På länken till Radio Blekinge P4 hittar du även receptet på "Kimselius Keiferkyckling".

Något jag hade tänkt säga i radio, men glömde, var att när jag steg ut tidigt i morse kände jag en bekant lukt: Island! Morgonluften hade inte samma jord- och blomdoft jag var van vid, utan den här morgonen anade jag även vulkandoft. Nu känner jag inget längre, näsan har blivit van, eller så har lukten försvunnit.

Ja, det var lite av vad jag har sysslat med under förmiddagen. Nu ska jag sätta mig och skriva ned alla de ord som kom till mig under natten. Vilket innebär att jag ska tillbringa några timmar tillsammans med Keifer, Theo, Ramona, Pluto och Boudica innan det är dags för hundpromenad.

Kramisar Kim
Bilderna är tagna av Radio Blekinges fotograf Catharina Loosme och jag är mycket tacksam för att hon skickade bilderna till mig att använda i min blogg, tack Catharina.

4 kommentarer:

 1. Det ser väldigt trevligt ut på bilderna. Nästan så man blir lite sugen! Jag tycker du är modig som vågade göra detta i radion!

  SvaraRadera
 2. Monika, Tack för att du tyckte jag var modig. Vet du Monika, jag tycker också jag var modig. Det är skönt att det är över, även om det var jättekul att prata så var det svårt att koncentrera sig på både matlagning och radioprat och jag glömde av att det kanske var fler som lyssnade än Mia, reportern. Kramisar Kim

  SvaraRadera
 3. Åh, vad gott det ser ut. Jag blir riktigt sugen fast jag precis ätit frukost...

  Hemma så är det min L som alltid lagar mat, i början tyckte jag det var lite jobbigt att han alltid skulle göra allt i köket, men jag har vant mig ;) Att han sedan är väldigt duktig hjälper ju oxå. Dessutom så är det hans sätt att koppla av efter jobbet så jag låter han hållas ;)

  Håller med om att det var riktigt modigt att ställa upp och laga mat i radio. Hoppas skrivandet går bra.

  Kram och ha en underbar lördag.

  SvaraRadera
 4. Hej Helly. Du får skriva ut receptet som du hittar på länken i mitt blogginlägg, så kan din L laga maten åt dig! Lovar att det är jättegott! Tack för att du också tyckte det var modigt att laga mat i radio. Skrivandet går jättebra, trots att jag "störs" lite i koncentrationen av vulkanutbrottet på Island. Jag har ju skrivit två böcker om vulkanutbrott och precis avslutat en av dem och jag har fantasi, mycket fantasi och kan föreställa mig hur fel allting kan gå.

  Här i Sverige är det grått och trist, men ändå hyfsat varmt idag.

  Önskar dig en skön helg och hoppas solen skiner på dig. Kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!