Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 11 april 2010

Polski Owczarek Nizinny Tickie och Berner Sennen Pluto

Här ser ni Pluto och en nyrakad Tickie. Som ni säkert har förstått vid det här laget betyder mina hundar mycket för mig. Det är ganska frustrerande att inte kunna ha hela flocken samlad och gå ut på gemensamma promenader med dem.

Tola, som inte är med på bild, har opererat korsbandet och ska ha sina rehabiliteringspromenader.

Tickie som nyligen opererat bort livmodern ska ta det lugnt och får bara rastas på tomten.

Pluto som är full av spring ska ha långa skogspromenader och aktiveras. Med andra ord blir det många olika promenader varje dag. De ger energi och jag utnyttjar tiden till att njuta av livet och tänka på vad jag ska skriva när jag kommer tillbaka in igen.

Som ni sett av tidigare foton på Tickie har hon normalt väldigt lång päls. Vintern har gått hårt åt hennes päls, speciellt som jag varit bortrest så mycket och inte kunnat sköta den. När de ringde från veterinären och frågade om de fick klippa bort tovorna sa jag: Ni får ta bort alltihop om ni vill, och det gjorde de.

Tickie är så mjuk och mysig att kela med nu. Nyrakad och nybadad och nyopererad. På nedersta bilden har hon kommit in från en rastningsrunda och är trött. Hon har fortfarande lite ont och rör sig inte så värst mycket. Här är hon lycklig för att hon får vara tillsammans med Pluto igen. Tidigare har de haft skilda rum för att han inte skulle slicka på hennes sår. Men han vill inte komma i närheten av henne när hon har krage på, så det är inga problem.

Husse har precis haft ute alla hundarna och jag kan ägna mig åt att skriva i lugn och ro. Kunde inte motstå att gå ned och pussa på Tickie och Pluto när de kom in. Pluto är med i min bok "Boudicas strid mot Romarna" och även i boken "Theos Pompeji". Min Pluto har fått namn efter Theo och Ramona-böckernas Pluto och det är mina Berner sennenhundar som har fått stå modell för romanhunden Pluto. Nu vet ni lite mer om mina hundar som inspirerar och motionerar mig.

Nu ska jag försvinna bort i fantasin igen och umgås med romanens Pluto igen.

Kramisar Kim

3 kommentarer:

 1. Fina hundar Kim! Gillar särskilt Tickies plym till svans.

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med hundar. Jag (och familjen) har en också, snart ett år gammal. Han orsakar många glada skratt.

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny: Ja de är underbara mina hundar. Såg du mitt tidigare inlägg om Tickie när hon hade all sin päls kvar? http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/04/druider-och-tickie.html
  Kramisar Kim

  Hej Peter
  Älskar hundar. Vilken ras har du? Hanhundar är speciellt roliga och kan hitta på mysiga bus. Kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!