Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 6 juli 2010

Rosor massor av rosor...

Förr i tiden satt jag och bläddrade i tjocka rosenböcker varje vinter, det var innan jag hade skaffat mig min underbara, två tunnland stora trädgård. Förr drömde jag om en trädgård fylld av rosor, nu har jag en riktig drömträdgård, med doftande rosor i varje hörn.

Vintern har gått hårt åt rosorna i år. Många har frusit ned och kommer nu från grunden igen. Men de kommer. Här är bilder på några av de rosor som har överlevt vintern...

Här en närbild på ovanstående klätterros.

Här två rosbuskar, båda vildrosor, de är tåligast och överlever bäst.

Närbild på rosorna.

Ännu en ljuvlig rosenbuske som doftar förföriskt precis vid huvudingången. Det går inte att passera utan att böja sig ned och dra ett djupt andetag för att suga i sig rosornas doft.

Den här rosen köpte jag enbart för färgens skull. Att den dessutom har en underbar doft är ett plus. Så här ser rosen ut i knopp...


...samma rosenknopp sedd från sidan...
...här är rosen utslagen och sedd underifrån...
...helt utslagen, sedd ovanifrån.

Ja, det var en liten, kort vandring bland mina rosor. Fler sorter har börjat slå ut och jag blir lycklig för varje ny ros som dyker upp efter den stränga vintern. Som du kanske förstår inspireras jag av omgivningen till att sitta och skriva, mitt i rosornas doft. Den inspirationen märks tydligt i Kinesiska Draken.

Inte långt ifrån mig ligger Rosengården i Kristianopel. Ett riktigt Paradis för de som älskar rosor. Dit åker jag ett par gånger varje sommar. Ibland fotograferas jag där med underbara rosor i bakgrunden. Bilderna läggs sedan ut på min hemsida. Men för det mesta har jag mina egna rosor i bakgrunden.

Njut av sommaren, för den passerar alldeles för fort! Nu ska jag gå ut och njuta av mina rosor.

Kramisar Kim

6 kommentarer:

 1. Känner igen det där. Drömmer om min egen trädgård. Ute på panarea så har jag anordnat en liten sådan men det är alltid så mycket folk som springer där och förstör mitt bevattningssystem :( Att de inte kan hålla sina fingrar i styr..!

  Nu har jag köpt "Kimberlie Ett nytt liv". Det var den enda av dina böcker de hade på Mariestads bokhandel. Jättespännande. Läste ut hälften redan i natt och första tårarna kom på sidan 32 ;)

  Kram Helly

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Helly
  Är det allmänningen du har anlagt en trädgård på, eftersom andra människor springer och förstör din trädgård?

  Blir jätteglad över att du tyckte om Kimberlie - Ett nytt liv. Det är andra delen i serien om Kimberlie och Andy. Hur kändes det att läsa Kimberlie2 utan att ha läst Kimberlie1? Har försökt skriva så att man ska kunna läsa 2:an även om man inte läst 1:an. Tycker du att jag har lyckats?

  Du får be dem ta hem någon av de andra böckerna. T.ex. Theos Pompeji!

  Nu ska jag gå in och läsa på din blogg och se hur du har det i Sverige.

  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Kim! Jag förstår bara inte när du hinner med din trädgård, du skriver ju hela tiden - när du inte är ute och signerar böcker förstås :)

  SvaraRadera
 4. Rosor! Oj, vad jag gillar dem!

  Aha, Helly har hunnit få tag på en bok här hemma i semester Sverige,, jag måste finna en bokhandel nu!

  SvaraRadera
 5. Du verkar ha en ordentlig samling rosor Kim! Underbart.

  SvaraRadera
 6. Hej Eva, jag hinner inte riktigt med min trädgård så mycket som jag vill. Därför låter jag naturens skönhet blandas med det planterade. Blir otroligt vackert. När jag arbetar i trädgården funderar jag ut vad jag ska skriva när jag går in. Det är en bra kombination och får mig att må bra. Kram Kim

  Hej Katarina. Älskar rosor. Om du har en Akademibokhandel i närheten så brukar du ha alla mina böcker i butiken, om det inte är en av de små Akademibokhandlarna. Hör av dig och berätta om du läst någon! Kram Kim

  Hej Carina. Ja, jag har massor av olika sorter, alla har inte börjat blomma ännu. Det är lätt att få tag i nya sorter eftersom jag bor så nära Rosengården i Kristianopel. Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!