Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 10 juli 2010

Unika Silverfärgade älgar på Räntemåla Gård i Eringsboda

Inte långt ifrån där jag bor, utanför Eringsboda, ligger Räntemåla Gård. De har två mycket sällsynta älgar som är silverfärgade.

På Räntemåla Gård visas levande älgar upp varje dag 16.00 under sommaren.

När K-G kör in med sin fyrhjuling vet älgarna att det vankas mat.
Genast rusar allihopa till matningsplatsen, där alla turister väntar, mest tyskar och danskar och endast ett fåtal svenskar.

Ni som läste gårdagens blogginlägg vet att jag gjorde min väninnans Ankis födelsedag till en mycket special dag. Ett besök på Räntemåla gård fick avsluta dagens intensiva aktiviteter.

Älgarna har ingen större respekt för fyrhjulingen, allt de tänker på är att komma åt de färska löven.

Här tar sig en av tjurarna ett smakprov innan K-G stannat och lastat av.

Här ser du en av de silverfärgade älgarna. En vacker lyster i pälsen gör att den syns tydligt bland de andra älgarna.

Här håller K-G på att lasta av maten och älgarna mumsar för fullt. Till vänster ser ni staketet där alla besökarna får stå och titta på.

En mäktig syn, som är nog så skrämmande när man möter en älgtjur i skogen, även om en älgko med kalv är mycket farligare. Dessa älgar är tama och man fick lov att klappa dem.

Här är den andra silverfärgade kalven.

Mums!

Mamma Anna håller noga ordning på sina små kalvar som föddes i april/maj.

Här får besökarna klappa och mata älgarna. En del tyckte det var otäckt och andra tog verkligen chansen att få bekanta sig närmare med de "exotiska" djuren...

Här tre älgkalvar, den silverfärgade längst till vänster.

Det var väldigt rofyllt att stå och titta på älgarna, som i lugn och ro mumsade i sig maten, trots alla kameror som klickade och alla stirrande blickar.

En hel älgfamilj, den silverfärgade sticker fram huvudet bakom älgtjuren.

Matilda fick prova på att vara älg. Tjurarna tappar sina horn varje år och hornen finns till försäljning på Räntemåla gård.

Ja, det var vårt besök hos älgarna. Djur som vi svenskar tar för givna, många bara ser dem när de springer över vägen, eller när älgarna råkar kollidera med en bil. Jag har flera gånger stött på älgar i skogen under mina promenader. Varje gång har både jag och älgarna blivit lika rädda, vilket nog är tur, eftersom vi alla har sprungit åt skilda håll.

Just nu har vi underbar sommar. Idag +33 grader, strålande sol och mycket varmt med endast några små fläktande vindpustar. Hundarna har blivit avspolade med sjövattnet, men eftersom vattnet i sjön håller +28 grader blev de inte så värst mycket svalare.

Dagen har jag tillbringat på Tosia Bonnadan i Ronneby. Det var varmt att gå mellan alla marknadsståndet, därför var det extra roligt att få kommentaren: "Du är så fin att man vill äta upp dig!" Speciellt som jag verkligen kände mig fin, iklädd klänning, sandaler, solglasögon och hatt.

Nu ska jag ut och vattna mina suktande blommor, som längtar intensiv efter vattendroppar. De har lovat åskväder med regn, men om det blir som det brukar, kommer det inte att falla så värst många droppar här hos oss.

Ha det så skönt och njut av den fantastiska Svenska sommaren!

Kramisar Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!