Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 23 september 2010

Bokmässan Dag 1, 23 september 2010
Första dagen på Bokmässan är över. Det har varit en mycket intensiv dag med många underbara möten. Normalt brukar det vara lugnt på torsdag morgon/förmiddag, men i år var det full fart redan från tidiga morgonen.

Här håller Anki och Jan på med de sista justeringarna av montern.

Anki och Roxana jobbar med förberedelserna. Roxana är prao hos mig. Hon är ett stort fan och har fanbloggen Kimseliusbooks.


Hade en föreläsning som hette "Skriv en bok" på dagens mässa. Kände mig lite stressad eftersom jag skulle iväg på ett seminarium direkt efteråt och bara hade tio minuter på mig att ta mig från ena ändan av mässan till den andra. Jag hade klockat tiden på morgonen, fem minuter skulle det ta, när det inte var några människor ivägen.Kom fram i tid och fick en jättego kram av författarkollegan Jonna som jag aldrig träffat tidigare, men som sa att det kändes som om hon kände mig eftersom hon hade följt min blogg och läst mina böcker. Ett trevligt mottagande.


Det var ett mycket trevligt seminarium där vi pratade om fantasy och sagor. Den som höll i föredraget var Karin från Olika förlag.


De andra författarna var Jonna Berggren och Anna-Klara Mehlich som både hade kommit ut med mycket spännande fantasyböcker som jag ser fram emot att läsa: Gunga mot Öster och Isporten.


Efteråt gick vi till VIP-loungen och andades ut. Något jag behövde efter en mycket intensiv torsdagsförmiddag med besök av två olika utländska förlag som ville översätta hela min serie om Theo och Ramona. Jättekul! Efteråt kom Jonna och Anna-Klara till min monter och vi bytte böcker med varandra. Här är det Jonna och jag.Här fick jag ett mycket trevligt besök av en ung kvinna, Louise, som hade läst mina böcker ända sedan hon gick i första klass och jag hade besökt hennes skola i Örkelljunga. Nu var hon nitton år och älskade fortfarande mina böcker.
Som vanligt på torsdagen på Bokmässan avslutades dagen med mingel i olika montrar. Det gällde att inte stanna så länge, det är ju en morgondag också.

Tillbaka på hotellet blev det en simtur i poolen och sedan en stund i bubbelbadet. Oj, vad skönt!

I morgon väntar två inbokade intervjuer och så blir det säkert några spontana också. Vi får se vad morgondagen har för överraskningar åt mig. Varje dag på bokmässan är alltid lika spännande.

Idag mötte jag facebookvänner, författarkollegor, fans och många utländska förlagsredaktörer som var imponerade av mina böcker. Ja, det var en fantastisk dag. Undrar om morgondagen blir lika spännande...

Här ser du några filmklipp från dagens mässa, föreläsning och seminarieum.
Första Bokmässedagen avklarad, tre kvar. Imorgon blir en tuff dag, då arbetar vi ända fram till 19.00...

Bäst att hoppa i säng!

Kramisar Kim

3 kommentarer:

 1. Vad mycket förberedelser! Och vad roligt med alla människor som kom en torsdag! Det måste vara ett par stressiga, men väldigt spännande och givande, dagar för er alla. Vilka möten! Kram

  SvaraRadera
 2. Verkar som om ni har hur härligt som helst nere på mässan. man borde vara där. Får se om jag hinner på lördag
  kram och lyckat till
  Emma

  SvaraRadera
 3. Hej Trillingnöten. Ja det är väldigt intensiva och mycket roliga dagar. Är helt slut varje kväll, men så fylld av dagens händelser att jag ändå inte kan sova ordentligt. kram Kim

  Hej Emma. Om du tittar in på bokmässan idag får du mycket gärna komma och hälsa på mig i monter B09:20. Skulle vara kul att se dig i verkligheten. Tack för lyckönskningen. Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!