Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 21 september 2010

Bokmässan med döden flåsande i nacken

Trodde aldrig att jag skulle komma levande till bokmässan i Göteborg...

Med fullproppad bil och tungt släp hade vi kommit halvvägs då en dåre, totalt utan vett och sans får för sig att köra om 4 stora långtradare och 6 personbilar, rakt mot oss, TROTS att vår bil syntes klart och tydligt.

Jag tänkte: han är totalt vansinnig, eller så tänker han begå självmord. Det fanns ingenstans att ta vägen för oss, på ena sidan var ett kraftigt betongräcke, på den andra var alla de mötande långtradarna på väg mot oss.

Tack vare Jans tvärbromsning undkom vi döden, med endast några millimeter tillgodo. Det var nästan så att jag trodde lacken på bilen strök med när bilen som var på väg att frontalkrocka med oss, slängde sig in mellan vår bil och långtradarens front. Jag lovar dig, det var så nära att jag inte kan förstå hur vi undkom med livet i behåll. Jag hann inte bli rädd, eller så var det insikten att jag nu skulle dö som gjorde mig lugn, lika lugn som den där gången på Island när bilen råkade ut för blixthalka.

Minns fortfarande ljudet av bilen när det sa swosch, och så var han förbi. Han måste ha kört VANSINNIGT FORT!!! Hann inte se bilmärket, bara att bilen var röd och av sportmodell. Var är det för dårar som kör på det här sättet. Okej att han riskerar sitt eget liv, men varken jag eller min man hade lust att dö där och då, och alla de andra, de hade inte heller haft en chans att undkomma krocken. Det hade blivit en seriekrock att tala om. Nu klarade vi oss. Lite darriga blev vi, men det konstiga var att vi var mest arga och inte rädda.

Någon timma senare var vi ute på motorvägen. Inte långt från Göteborg. Då blev vi omkörda av en långtradare, eller rättare sagt han körde upp med fronten till vår front och sedan låg han där länge. Så länge att han glömde av vår bil som nu tydligen befann sig i hans döda vinkel, för plötsligt lade han bara över ratten rakt mot vår bil. Ännu en tvärnit och vi undkom ännu en krock. Tror inte att lastbilschauffören var medveten om oss över huvud taget.

Visst låter det som någon verkligen försökte utsätta oss för så många obehagliga saker som möjligt på väg till Bokmässan. Hade inte varit rädd innan, men efter det här med lastbilen var jag faktiskt rädd hela vägen ned till Göteborg. Förväntade mig att bilar skulle svänga ut framför oss, tvärnita... Ja, du kan tänka dig min fantasi. Det kändes som om döden flåsade mig i nacken hela tiden.

Men vi kom i alla fall lyckligt fram till mässan. På översta bilden ser du lasthallen, det är vårt släp som står öppet framför den röda bilen i bakgrunden.

Så här ser utsikten ut från min monter just nu, rörigt, inga mattor, massor av packlådor med böcker och annan utrustning.


Här arbetar de med montern mittemot vår.


I år är det lätt att hitta till min monter. Det är bara att ta sikte på OPAL-skylten i taket, min monter ligger mittemot den.


När bilen var urpackad och allt material staplat i montern såg den ut så här. Det är den syn som förhoppningsvis möter oss i morgon bitti, då vi börjar bygga upp montern, med pyramid, kassa-apparat, planscher, tavlar och givetvis böcker.
Imorgon återkommer jag med ett nytt blogginlägg. Förhoppningsvis med en liten filmsnutt från mässan också.

Vi får se hur nätet uppför sig. Har hållit på i en timma för att komma in på blogger.

Nu ska jag gå och lägga mig, det har varit en lång, händelserik och mycket dramatisk dag och jag har fem intensiva dagar framför mig på Bokmässan i Göteborg.

Vi ses på torsdag-fredag eller till helgen i monter B09:20.

På fredag firar min blogg ett år. Då väntar en överraskning för mina bloggföljare!

Kramisar Kim

13 kommentarer:

 1. Låter inte som en trevlig resa,skönt att allt gick bra trots allt!
  Lycka till nu på mässan.
  ps.i Blekinge idag har vi varit utan nät mellan 05.00-13.00,har därför haft en skön dag i älsklings-fåtöljen och en bra bok!ds.
  //Anki

  SvaraRadera
 2. Fy, vad superläskigt! Tänk att det ska finnas sådana helgalningar på vägarna.

  Lycka till på bokmässan!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Lycka till! Har tyvärr ingen möjlighet att åka till Göteborg, fast det hade varit trevligt. Får ladda för nästa år, fylla bilen med bokmalar och köra upp, förhoppningsvis utan liknande incidenter som du varit med om idag! Huvva! Skönt att höra att ni trots allt kom fram helskinnade!
  Kramizar

  SvaraRadera
 4. Usch, vilken otäck resa till mässan. Glad att det gick väl trots allt!

  Jag förstår er, det är mycket att fixa innan ens monter är klar, det är faktsikst ett rätt tufft jobb och stressande,, för tänk om inte elen fungerar osv..

  Ha de bra och lycka till!

  SvaraRadera
 5. Herregud!!! Vilken jäkla idiot!
  Jag kör ju en timme varje dag och ser liknande saker varje dag. De riskerar liv för att komma ett par minuter tidigare till sin destination...Jag önskar att det fanns fler poliser ute på vägarna så att de ser vad som pågår där ute.
  Lycka till på bokmässan nu! Kram

  SvaraRadera
 6. Men herregud så otäckt!!
  Vilken tur att inget hände trots allt.
  Det där med lastbilar är mycket otrevligt, det har hänt mig ett par gånger, fast omvänt, att dom inte ser att jag håller på att köra om...

  Så roligt att få följa med till bokmässan. Jag hade så gärna varit där själv :o)

  SvaraRadera
 7. Hemskt Kim! När allt är som roligast kan det bara ta slut på en enda sekund.
  Hoppas du nu får en riktigt bra mässa!

  SvaraRadera
 8. Men usch och fy vilken bilresa ni var med om. Här i Sverige brukar det ju gå till lite lugnare på vägarna. Hoppas nu att resten flyter på. Kram!

  SvaraRadera
 9. Vilken mardrömsresa. Lycka till på mässan! Blir nyfiken på din monter. Men jag får tåla mig till nästa år, då jag räknar med att åka till mässan.

  SvaraRadera
 10. Men fy, vilken läskig resa! Skönt att ni kom välbehållna fram. Jag ser mycket fram emot att följa bokmässaneäventyret. Lycka till :)

  SvaraRadera
 11. Men usch så hemskt att råka ut för TVÅ såna händelser på samma resa! Skönt att allt gick bra ändå - lycka till på bokmässan! Har aldrig varit på den, skulle vara roligt att få komma dit nån gång.

  SvaraRadera
 12. Vill säga att jag uppskattar alla era kommentarer och tala om att jag har svårt att hinna besvara dem nu under Bokmässan. Idag har jag gått upp en timma tidigare för att kunna göra lite extra på nätet. Annars är det bloggen som gäller när jag kommer till hotellet, helt slut efter en dag på mässan. Men jag vill gärna dela med mig av mässupplevelsen till er, så att ni känner att ni är där. Kram till alla mina bloggvänner

  Hej Anki. Det var en mycket otäck resa. Det förklarar att jag inte kunde kontrollera mina mail innan jag åkte hemifrån! Kram Kim

  Hej Anneli. Javisst är de helt galna. Är glad att jag lever! Kram Kim

  Hej Ingrid. Hade varit kul att träffa dig, men vi ses under hösten ändå. Nej, jag hoppas verkligen inte att ni råkar ut för samma sak som vi. Kram Kim

  Hej Katarina. Tack för dina lyckönskningar. Ja, det är mycket som ska fungera när man kommer till montern, för att allt arbete ska flyta under de intensiva dagar vi tillbringar där. Kram Kim

  SvaraRadera
 13. Hej Trillingnöten. Usch vad hemskt att du ser det så ofta. Hoppas att du aldrig behöver uppleva det. Håller med dig om att det borde finnas fler trafikpoliser ute. En polisbil gör mer än fartkamerorna. Kram Kim

  Hej Helena. Vad kul att du följer bokmässan genom min blogg. Kanske du kommer till mässan nästa år? Tills dess får du nöja dig med att kika genom min kameralins. Kram Kim

  Hej Eva. Ja, allt kan gå fort, det var i en trafikolycka jag förlorade min syster för fyra år sedan. Har haft två helt fantastiska dagar på mässan. Undrar om lördag/söndag kan slå dem? Tack för lyckönskningen. Synd att du inte är här. Kram Kim

  Hej Helly. Det låter som om du är van vid sådana här händelser hela tiden från ditt utlandsliv, stämmer det? Har haft två helt sagolika dagar, som du förmodligen läst om på min blogg. Kram Kim

  Hej Peter. Tack för lyckönskningen, allt har gått jättebra hittills. Genom mina bilder och filmsnuttar har du fått en liten bit av montern och bokmässan. Vi ses nästa år. Kram Kim

  Hej Vicky. Vad kul att du kommer att följa hela bokmässan från min blogg. Om jag inte hade varit så trött på kvällen skulle jag ha skrivit mycket mer. Det får bli en resumé när jag kommer hem. Kram Kim

  Hej Grekland. Javisst är det otroligt att två sådana saker händer på samma dag! Det känns skönt att de två dagar som har förflutit på bokmässan har varit jättebra, för de här dagarna har uppvägt de hemska upplevelserna. Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!