Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 22 september 2010

Bokmässan, dag 0
Dagen började med en ljuvlig soluppgång och vita frostiga gräsmattor.Vi bodde hos goda vänner första natten och blev väl omhändertagna med en mycket god frukost innan vi gav oss iväg till Bokmässan.

Igår körde vi in allt material, så idag var det "bara" att packa upp. Men först skulle vi få monterservice att ta ned ställningarna för skyltar, som vi inte skulle ha. Efter några timmar var det klart och vi kunde äntligen bygga montern färdig. Här håller jag på att lägga ut tyg på bord och pyramiden.


Det är fortfarande rätt rörigt i montern, men efter ett par år med egen monter känner jag inte längre samma handlingsförlamning i början som jag gjort tidigare. Nu vet jag rutinerna och vad jag ska börja med och vilket som är allra viktigast: Att ta det lugnt!

Montern är klar. Vi har täckt över böckerna när vi går hem för kvällen. Imorgon är den stora dagen. Då slår portarna upp till bokmässan och besökarna väller in. Det ska bli spännande att se om alla hunnit färdigt med sina montrar, för några hade väldigt mycket kvar när vi gick. Vår närmaste granne till exempel kom för att börja bygga upp sin monter när vi lämnade vår och var klara.
Här ser du lite filmsnuttar från bokmässan och hör hur hög ljudnivån är, något som är mycket tröttande efter fem dagar i den miljön. Ändå tänker man inte på den när man är mitt upp i det. Då är bara allt kul!

Om du är på bokmässan får du gärna komma och hälsa på i min monter B09:20 eller komma och lyssna på mina föreläsningar. Här hittar du tid och plats.

Nu ska jag ta och varva ned och förbereda min föreläsning för morgondagen. Ska försöka ha lite mer överblickande film över mässan imorgon kväll.

Hoppas vi ses på bokmässan!

Kramisar Kim

3 kommentarer:

  1. Tak Kim för att du tar dig tid att fotografera och filma och skriva blogginlägg!
    Jätteroligt att få vara med på ett litet hörn.

    SvaraRadera
  2. Hej Helena. Roligt att du tycker om att följa med på Bokmässan och att du kikar in varje dag. Tyvärr hinner jag inte svara varje dag, men ser ändå fram emot dina kommentarer. Kram Kim

    Tack Violen. Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!