Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 14 oktober 2010

Föreläsning Skövde oktober 2010

Ljudet av hjulen på min resväska som rullar över golvet innebär början eller avslutningen på en resa. Idag när jag kom hem och drog väskan genom hallen, och kände hur skönt det var att komma hem, väcktes ändå förväntningarna inför nästa resa, som är om en vecka... Det är något visst, både med att resa iväg och att komma hem.

Har precis kommit hem från Skövdeföreläsningarna. På vägen dit hade jag min fantastiska kamera i knäet, lyfte upp den och fotograferade under resan, trots att jag inte ens tittade i kameran. Ändå blir bilderna så fantastiska. På första bilden ser molnen ut som fjädrar spridda över himlen, den bilden tycker jag är mycket vacker, vad tycker du?

Fick ett otroligt fint rum på hotell Majoren i Skövde. Rummet var så fint att jag egentligen inte ville lämna det och åka därifrån. Ett perfekt ställe att sitta och skriva på, med skrivbord framför sängen och ytterligare ett fönster bredvid skrivbordet.
Besökte två klasser i Heneskolan och två klasser i Bilingskolan.

Blev mycket väl mottagen redan första kvällen och åt middag i sällskap med inspiratören Ingrid. Vi hade jättekul och diskuterade böcker.

Nästa dag blev jag hämtad på hotellet av bibliotekarien Lizette och läraren Britt-Marie. Lizette åkte med mig i bilen och Britt-Marie körde före och visade vägen. Allt var så välordnat och jag kunde koppla av och bara vara, samtidigt som jag fick många trevliga pratstunder med Lizette.

Eleverna i båda skolorna var mycket entusiastiska och kom med många frågor, vilket alltid leder mina föreläsningar vidare i nya vindlingar. Eftersom bibliotekarien Lizette var med på samtliga föreläsningar, försökte jag dessutom hela tiden berätta något nytt för henne.

Innan jag åkte hem fick jag träffa Petra från museet i Skövde. Vi talade om utställningen Tutankhamons kläder som öppnar nu på söndag i Skövde. Jag kommer att berätta mer om det i ett annat inlägg.

Så var det dags att åka hem igen. Efter två fantastiskt fina dagar mörknade himlen på när det var dags för avfärd. Eftersom det var sent på dagen bestämde jag mig för att stanna halvvägs och sova över hos min pappa. På så sätt fick jag en liten mini-semester också.
Tyckte mycket om Skövde, vägen dit och därifrån. Kände att jag vill åka tillbaka för att se mer av omgivningarna. Många lärare och elever berättade om hur mycket historia det finns att berätta om trakten. Vem vet, kanske någon av mina kommande böcker kommer att utspela sig här. Då kommer jag att få åka på researchresa till Skövde och tänker bo på samma hotell och samma underbara rum!

Nu ska jag umgås med min familj! Vi hörs imorgon igen. Då ska jag visa dig bilder på Tutankhamons kläder och berätta om när jag var med på invigningen av utställningen i Borås och avslutningen av den i Stockholm för många år sedan.

Kramisar Kim

5 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder du tagit från bilen. Fantastiskt att dett kan bli så bra fastän du bara knäpper utan att kunna se hur det skall bli. Det är alltid roligt att komma ut och möta nya människor och se nya vyer. förstår att det varit inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Så trevlig resa du haft. Och vilka fina bilder du tagit. Och jag tycker att dina ungdomsböcker är fantastiska som tar ungdomen med genom saga och verklighet.
  Jag har inga egna barn, men min syster har.

  SvaraRadera
 3. Hej Monika
  Ja, det blev fantastiska bilder från bilen. Många fler än de jag lagt upp här i bloggen. När jag var i Kina satt jag och tittade ut genom ena fönstret på bussen och fotograferade genom det andra fönstret med den här kameran. Det blev 1.080 bilder. Jättekul att ha möjlighet att få se så mycket "extra" som det blev med mina foton, som blev perfekta!
  Ja, det är inspirerande att möta nya människor. Faran är alla de nya idéer som dyker upp. Ja, du vet ju hur jag är.
  Kram Kim

  Hej Stockholmsmelodi
  Välkommen till min blogg. Tack för att du tycker om mitt inlägg och mina foton.
  Vilka fina ord du skriver om mina böcker. Hoppas du vet att jag har i stort sett lika många vuxna läsare som barn och ungdomar. Med andra ord kan även du läsa böckerna om du blir sugen på dem. Kika in högst upp på min sida under Mina böcker, där hittar du utdrag ur böckerna, vilket ger dig möjlighet att läsa några kapitel ur varje bok.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Den första bilden är jättefin! Det verkar som du har en riktig intensiv tid nu med många resor. Kul!

  SvaraRadera
 5. Tack Katarina
  Tycker mycket om de fina fjädermolnen. Ja, hösten är mycket intensiv. Då reser jag i stort sett varje vecka. I år är det tack och lov bara i Sverige. Förra hösten var jag både till Finland och Island, det var jättekul, men tiden rusar iväg ännu snabbare då.
  kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!