Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 oktober 2010

Signering i Landskrona, Isporten av Jonna Berggren och Himlen börjar här av Jandy Nelson

Har haft en otroligt bra dag hos Killbergs/Bokia i Landskrona. Redan när jag svängde in i Landskrona spred sig en lycklig förväntan genom kroppen. Det här skulle bli en bra dag.

Det började bra, trots att klockan bara var 10.00 fick jag lov att checka in på rummet. Sedan bar det av till bok
handeln. Det slutade precis att regna när jag kom ut från hotellet, så jag slapp bli blöt på min korta promenad till butiken.

Genast jag kom in i butiken kom en kvinna fram med en av mina böcker, Faraos förbannelse, i handen och ville ha den signerad. Med andra ord kastades jag rakt in i signeringen. När det efter en stund blev lite tyst i butiken passade jag på att ta ett foto av mitt signeringsbord, visst är det fint gjort med duken runt bordet? Tur var väl det att jag tog detta kort, för därefter fanns det ingen tid för att ta fler kort.

Har träffat många fans som lyckliga har berättat vad de tycker om m
ina böcker, men jag har även träffat nya läsare som fångats av de spännande omslagen och efter att ha läst baksidestexten ville ha böckerna. Yes! Dessutom har det blivit många trevliga samtal med många personer, du vet... de där små guldklimparna jag brukar tala om vid mina signeringar, de äldre personer som har så mycket att berätta. Träffade en hel del sådana mormödrar och farmödrar respektive farfäder och morfäder (säger man verkligen så?!)

Det blev en mycket lyckad signering och jag skyndade mig nöjd därifrån för att gå vidare till hotellet och förberedelserna inför Barnboksdagen imorgon. BMF:s personal hade redan packat upp mina böcker och det enda jag behövde göra var att vika broschyrer. Därefter har vi pratat böcker och haft några mycket givande timmar tillsammans. Snart är det dags för gemensam middag för anställda, förlag och författare, en alltid lika rolig tillställning. Du lär få höra mer om den imorgon.

Måste
berätta om Jonna Berggrens bok Isporten som jag slukat. En suverän bok som jag varmt rekommenderar. Mycket bra språk, spännande och en annorlunda berättelser gör den till en given bästsäljare, om den kommit ut på ett stort förlag... Nu kommer den ut på ett litet mindre förlag, men har ändå bästsäljarkvalité. Missa inte att läsa denna bok, lovar att du får en givande lässtund, om du fortfarande är ung i sinnet!

Försökte få tag på del två av Isporten idag, men kom till hotellet med boken "Himlen börjar här", som jag läste ett kapitel av i butikens fikarum innan jag gick tillbaka till hotellet. Fastnade direkt för berättelsen och ville läsa mer. Så ikväll står valet mellan Svarta döden och Himlen börjar här, och jag tror att du redan gissat vilken bok jag väljer att koppla av med!

Ha det så bra, vi hörs imorgon igen!

Kramisar från en nöjd och lycklig Kim

2 kommentarer:

  1. Trevligt Kim! Böckerna du tipsar om verkar spännande!

    SvaraRadera
  2. Hej Monika. Vad kul att du tycker det. Låt mig få veta vad du tycker om dem om du läser dem. Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!