Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 19 november 2010

Andra världskriget och Nya Zeeland


Arbetet med de nya böckerna fortskrider i stadig takt.

Idag har jag fått omslagen från layoutaren med de färdiga titlarna inlagda.

Mitt hjärta bultar lite fortare, för jag tycker omslagen är så snygga, speciellt det om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga. Jag vill att böckerna ska vara klara NU! Och jag tror att det är fler som känner så, mina trogna läsare...

Båda böckerna jobbas fram i mitt huvud. Just nu är det fokusering på Kimberlie - Främlingar, eftersom den ska komma ut först i bokhandeln.
Samtidigt som jag skriver på boken om Kimberlie och Andy, där handlingen utspelar sig på Nya Zeeland, snurrar även orden till På liv och död i andra världskriget skugga omkring inne i huvudet.

Många har svårt att förstå hur jag kan hålla isär böckerna, men det är inga problem. Det är två vitt skilda händelser, i två olika delar av världen. Och när jag behöver göra ett uppehåll i skrivandet för att fundera vidare på den ena boken, arbetar jag med den andra och så vidare.

Är det någon som kan se någon skillnad på omslagen, mot de jag lagt ut tidigare här på bloggen? För det har hänt något, är nyfiken på om du upptäcker ändringen...

Det är fredag eftermiddag. Trots att klockan bara är strax över 15.00 börjar det redan mörkna utanför. Snöblandat regn har fallit hela dagen, än så länge är det regnet som har vunnit. Kanske vaknar vi till en vit dag imorgon. Det gör ingenting, för jag kommer att befinna mig på Nya Zeeland, i strålande sol och underbar värme... I alla fall i fantasin. För i verkligheten ska jag till Bokia i Karlskrona för att signera mina böcker. Men när jag kommer hem, då ska jag skriva igen.

Hör av dig och berätta om du har sett någon skillnad på bokomslagen!

Kramisar Kim

3 kommentarer:

 1. Jag upptäckte två små ändringar:
  Kimberlie - Främlingar:
  Det andra omslaget var spegelvänt?

  På liv och död i andra världskrigets skugga:
  Det är nu små soldat-hjälmar vid ditt namn,
  på den tidigare versionen var det små stridsvagnar.

  SvaraRadera
 2. Hej Dakota: Du var uppmärksam! Bra gjort. Det stämmer på båda omslagen. Intresserad av en A-3 affisch på någon av de nya böckerna: Theos Pompeji, Kimberlie - Ett nytt liv, eller Boudicas strid mot Romarna? Skickar dig gärna en affisch för att du var så snabb med att svara och hade "alla rätt". Maila mig din adress om du är intresserad av en affisch. Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket!! :)
  (jag mailar dig min adress)
  Kram,
  Dakota

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!