Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 14 november 2010

Intensiv signeringshelg i Göteborg på Bokia Nordstan och Bokia Allum

Jag älskar att vara ute och signera, för att det ger mig möjlighet att träffa så många trevliga människor.

Den här helgen har varit speciell. Det var första gången jag signerade hos Bokia i Nordstan och det var kul att få vara på hemma plan och kunna prata göteborgska.

Hade många trevliga pratstunder. Bland annat med mannen och kvinnan på översta bilden. Han blev mycket intresserad av min bok På liv och död i andra världskrigets skugga, men den kommer ju inte förrän nästa höst. Så i väntan på den boken köpte han sex av de andra böckerna. Väntar med spänning på att få höra vad han tyckte om dem.


Det är jättekul när föräldrar ser mina historiska äventyrsböcker och inser hur mycket deras barn kan lära sig från böckerna. När de sedan har svårt att bestämma sig för vilka titlar de ska välja, är det ännu roligare. Egentligen var det storebror som skulle ha böckerna, men till slut fick lillasyster båda Kimberlieböckerna eftersom hon tyckte så mycket om dem. Med andra ord blev det en hel hög med böcker till slut, eftersom även storebror skulle ha sina böcker.

Här träffade jag två mycket trevliga killar, som egentligen skulle köpa present till mamma men köpte till sig själva istället. Kul! Speciellt som vi hade många trevliga saker att diskutera innan själva bokköpet.Jenny som har fanbloggen Kimselius Idol kom direkt när min signering började och stannade nästan hela tiden. Det var så kul att ha sällskap och Jenny delade flitigt ut broschyrer och talade med folk när jag inte hann med. Tack Jenny!!!

Författarkollegan Jonna Berggren kom på besök och stannade en bra stund. Hon bjöd mig på lunch, vilket jag är tacksam för, eftersom det var sådant enormt flöde av folk hela tiden.


På söndagen var det dags för en ny butik: Bokia Allum i Partille utanför Göteborg. Här kom Jessica med min lilla "gudson" Kim och hälsade på. Kim är döpt efter mig, eftersom Jessica är en stor fan till mina böcker. Kim har många fler namn, men idag kommer jag bara ihåg ett av dem: Kim... Visst är han tuff i sin keps? Tänk att han bara är fyra månader gammal!

Det har varit några intensiva, jätteroliga dagar i Göteborg. Det är alltid lika kul att komma till min hemstad, träffa barn och barnbarn, umgås med familjen och träffa fans och nya läsare.

Igår när jag stod i Nordstan och såg folk i min ålder passera undrade jag om jag kände dem, om de var gamla klasskamrater, om vi hade gått någon kurs tillsammans... Men det var inga ansikten som stack ut, ingen som kom fram och sa att de kände igen mig. Men jag var glad ändå, för jag hade gjort så många trevliga nya bekantskaper som förgyllt mina dagar i Göteborg.

Har du missat den spännande tågresan till Göteborg kan du läsa mer om den här.

Nu är klockan mycket, det har varit en lång, intensiv dag och snart läggdags för min del.

Vi hörs imorgon igen!

Kramisar Kim

4 kommentarer:

 1. Tack för att jag fick se och lära! /Kram Jonna

  SvaraRadera
 2. Så många trevlig möten!

  Jag ska precis beställa någon av dina böcker, en på engelska så att även maken kan läsa den!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att du tycker det är roligt att komma hem till Göteborg. Vilken helg du har haft, jättekul.

  Ja, du skulle verkligen älska Indonesien, det är ett oerhört intressant land med massor av mystik. Jag är inte så kunnig, men min man har varit där mycket. Men de gånger jag varit där har givit mig mersmak.

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Hej Jonna. Nöjet var helt på min sida. Kram Kim

  Hej Katarina. Vad spännande att du ska beställa några av mina böcker. Tyvärr finns de inte på engelska ännu, men på finska, spanska, serbiska, isländska och norska. Läser han något av dessa språk? Kram Kim

  Hej Eva. Ja, jag hade en otroligt rolig helg. Kände att jag verkligen ville resa till Indonesien när jag idag läste ditt blogginlägg. Det gav mersmak! Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!