Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 april 2011

Hjälp! Vad har jag gjort?!

Idag har jag varit på styrelsemöte för Författarcentrum Riks. Denna gång var mötet i Malmö. Författarcentrum är uppdelat på fyra olika delar: Syd, Väst, Öst och Norr. Sammanhållande för dessa fyra är Riks. Därför är det extra roligt att åka på de här årsmötena, eftersom det kommer författarkollegor från hela landet.

Men idag hade jag nog gjort bäst i att hålla mig hemma...

För plötsligt fattades det en revisorsuppleant och jag var den enda som inte redan hade något styrelseuppdrag, mitt namn föreslogs och jag slog genast ifrån mig. Nej, jag är inte bra på siffror (vilket min man kan intyga). Då förklarade ordförande att jag bara behövde hoppa in ifall någon av de ordinarie revisorerna inte kunde komma. Okej, det lät ju inte så svårt, eller hur? Jag tackade ja.

Plötsligt säger valberedningen att det fattas en REVISOR och då sa ordförande, jamen vi har ju Kim och så blev jag vald till revisor. Gissa om jag blev chockad... Men jag lär väl mig. Conny, den avgående revisorn, lovade att sätta mig in i det hela och jag tänker verkligen se till att han gör det också! För när jag tar på mig ett uppdrag vill jag göra bra ifrån mig!

Författarcentrum är en svensk idell förening för yrkesverksamma författare som startades 1967 på initiativ  av Siv Arb, Peter Curman coh Gösta Friberg. Syftet med föreningens arbete är att sprida litteraturen i samhället, skapa möten mellan författare och läsare, verka för en breddning av kulturutbudet och slå vakt om åsikts- och yttrandefriheten. Föreningen har ca 1300 medlemmar.

Författarcentrum är uppdelat i fyra regioner: Norr, Öst, Väst och Syd, med kontor i Luleå, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Författarcentrum driver Författarförmedlingen, Sveriges största förmedlare av författare. Genom förmedlingen bokas författare till uppläsningar, författarbesök i skolan, skrivarverkstäder, debatter, föredrag, poesifestivaler, studiedagar m.m. Författarförmedlingens service är kostnadsfri. Verksamheten finansieras med stöd från Statens kulturråd.
 
Författarcentrum Öst startade 1998 Podium förlag i syfte att verka för en bredare bokmarknad med hjälp av print-on-demand. Böcker på minoritetsspråk, tvåspråkiga utgåvor, barnböcker och klassiker är exempel på utgivningen. Medlemmar i Författarcentrum kan ge ut sina böcker genom Podium Distribution. 

Förutom den chockartade upplevelsen av att plötsligt ha fått revisorsuppdraget, hade jag en otroligt trevlig dag tillsammans med kollegor som det var länge sedan jag träffade. Synd att Sverige är så avlångt att det innebär långa avstånd när vi ska resa till varandra. Nästa gång är mötet i Umeå... Dit måste jag resa eftersom jag nu är revisor. Det gör ingenting. Jag älskar Umeå, trots att jag bara har sett staden på vintern när det var isskulpturtävling och jag vurpade omkull rejält på gångbanan. Oj, vilket minne!

Sitter här, fortfarande lite omtumlad av hur lätt de kan "lura" in en i styrelsen. Fast vet du... Jag tror det kommer att bli jättekul, trots allt!

Nej, nu ska jag försvinna bort i fantasin till andra världskriget tillsammans med Theo och Ramona. www.theoochramona.se 

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

15 kommentarer:

 1. Hahaha! Vilken fantastisk utmaning :) Så kan det gå och jag tror det mesta sker av en anledning :) Vem vet vad detta har att ge till slut?

  SvaraRadera
 2. Så kan det gå när inte haspeln är på,du klarar det fint Kim!

  SvaraRadera
 3. En sak jag undrar över om det inte borde finnas krav på en ekonomiutbildning om man ska bli revisor. Vi hade det i vår studentföreningen för att verkligen vara säkra på att allt skulle gå rätt till med det ekonomiska.

  SvaraRadera
 4. Hej Trillingnöten
  Jag hoppas du har rätt. Ja, jag tror faktiskt du har det, eftersom jag själv lever med den känslan inom mig: Allt sker av en anledning! Tack!
  Kram Kim

  Hej Anki
  Det ska jag se till att det gör. Tack! Kram Kim

  Hej Amanda
  En revisionsbyrå sköter revisionen. Jag och en person till, ska gå igenom materialet och granska det.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Kim, ibland kan det vara farligt att gå på årsmöten. Jag har själv erfarenhet av möten där jag plötsligt blivit invald fastän jag inte alls tänkt mig det.
  Jag kunde tyvärr inte komma på mötet. Det hade ju annars varit lämpligt nu när det var i södra Sverige.
  Kram och grattis till uppdraget!

  SvaraRadera
 6. Ops, får man väl börja med att säga:) Jag känner mig dock övertygad om att du kommer att klara av uppgiften galant.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Monika
  Ja, det är livsfarligt. Men samtidigt känns det som om det är en mening med det här. Återstår att se vad! Tack!
  Ja, det var därför jag passade på.
  Kram Kim

  Hej Anneli
  Ja, som Britney Spear säger "Ops, I did it again!" Tack, ja jag är ju född optimist så det kommer säkert att gå bra.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Det kommer säkert gå jättebra!

  Jag tackade ja till att vara kassör i ett svagt ögonblick en gång. Det gick galant bara jag kom in i det...

  Kram

  SvaraRadera
 9. Hej Jessica
  Tack! Hoppas du har rätt!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 10. Aj, aj - hoppas det går bra:-)
  Har varit kassör, men kunde alldeles för lite - blev jobbigt på slutet när REVISORERNA skulle kolla på hela årets bokslut ...
  Kram Ebba

  SvaraRadera
 11. Hej Ebba
  Ja, de där revisorerna...
  Kram Kim

  SvaraRadera
 12. Det kommer säkert att gå jättebra och så kommer du lära dig en del på köpet. Jag gillar att vara engagerad i föreningar jag är med i, MEN jag gillar egentligen inte det där med att man blir gisslan och indragen även om man inte vill, bara för att man gjorde det som alla borde ha gjort, nämligen gick på mötet. Det är allmänt känt att en del låter bli att gå, bara för att de INTE vill bli invalda och så ska det ju inte heller vara.
  Lycka till och jag är säker på att det blir rätt kul. KRAM.

  SvaraRadera
 13. Hej Ingrid
  Väldigt intensivt just nu och jag hinner inte läsa mina vänners bloggar så mycket som jag skulle vilja, tyvärr!
  Tack. Nej, det är inget kul att behöva vara "rädd" för att gå på årsmöten. Jag kunde ju också ha stått på mig och sagt nej, men samtidigt kändes det som om allt har en mening...
  Kram Kim

  SvaraRadera
 14. Jag tycker du verkar hinna läsa otroligt mycket trots allt annat du gör!!
  Har du behövt börja göra något i styrelsen än?

  SvaraRadera
 15. hej Ingrid
  Ja, jag är en liten arbetsmyra, igång jämnt! Nej, inget förrän nästa år när det är dags för årsmöte... Tror jag!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!