Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 12 april 2011

Mysiga elever på Gränum Skola

Här föreläser jag för mycket intresserade elever
Idag förde mig föreläsningen långt ut på landet, till en liten skola som jag besökte 2000. Fick lika hjärtligt mottagande den här gången som jag fick då. Eleverna var väldigt entusiastiska och hade mängder av frågor.
Här är några av eleverna
Ämnet för dagen var Svarta Döden. Eleverna höll på att läsa om Digerdöden/Pesten med utgångspunkt från min bok. Under april och maj kommer jag att resa runt i hela Olofströms kommun för att prata om pesten, eftersom det nu är 300 år sedan pesten härjade i Blekinge. Som du kan läsa om i ett av mina tidigare inlägg.

Här kan du läsa ett av mina faktainlägg om pesten.

Tiden flög iväg och jag tyckte jag knappt hade hunnit dit förrän jag såg att eleverna började snegla på klockan bakom mig. Då förstod jag att det var dagens sista lektion och att skolbussarna väntade. Tänk att tiden alltid går extra fort när man har roligt... Det blev en abrupt avslutning och jag är mycket glad att jag ska tillbaka till dem igen i maj. Då ska vi jobba lite mer med skrivprocessen och tala mer om pesten. Ett riktigt otäckt, men samtidigt fascinerande ämne, eller vad säger du?

Eleverna hade fått i läxa att kommentera Inledningen i min bok Svarta Döden. Det är hittills den enda av mina böcker som har inledning. Jag passade på att fråga eleverna vad de tyckte om inledningen och alla tyckte att den var så spännande att de ville läsa mer.

De hade bara fått läsa två kapitel i boken innan mitt besök, men när jag höll på att packa ihop var det en elev som sa "jag råkade läsa tre kapitel". Då sa genast en annan elev "jag råkade läsa sex kapitel". Hmmm, det låter som om de tyckte om boken. Det ÄR en jättespännande bok, så jag förstår dem och det kan inte vara lätt att vara tvungen att sluta när det är så spännande.

Vill du läsa några kapitel ur min bok Svarta Döden kan du göra det här.

Ska bli spännande att se om de har läst ut Svarta Döden tills jag kommer tillbaka i maj. Ser fram emot att höra deras kommentarer om boken och om själva ämnet: Pesten.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!