Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 15 april 2011

Eric Saade Popular, Häftig musikvideo!

Redan 2010 tyckte jag att Eric Saade var en mycket duktig sångare och blev glad när han i år kom tillbaka och tävlade i Melodifestivalen 2011 och van med sin låt Popular.

Något som var kul förra året var att jag fick möjlighet att möta Eric Saade på Underbara Ungar, där jag signerade mina böcker och han sjöng och signerade sin skiva. Läs mer om det här.

Igår såg jag den ocensurerade musikvideon av Eric Saades låt Popular. Tyvärr kan jag bara visa dig den censurerade videon idag, eftersom en del slagsmålsscener har tagits bort. Fast... det är inte så stor skillnad faktiskt. Tycker de har fått till den bra i alla fall.Eric Saade gör som vanligt ett bra framträdande, både sång och dansmässigt och jag hoppas att han går ända till final och tar hem hela tävlingen i Eurovisionsschlagerfestivalen.

Om du inte visste det innan, så vet du det nu: jag är en stor fan till Melodifestivalen och tycker rätt låt vann, eftersom jag hade röstat på Eric Saade!

Eurovision Song Contest 2011 kommer att vara den 56:e upplagan av Eurovision Song Contest. Tävlingen kommer att hållas i Düsseldorf i Tyskland, eftersom Lena Meyer-Landruts sjöng för Tyskland i 2010 års final och vann med låten Satellite. Det blir tredje gången som Tyskland står som värd, tidigare år var 1957 och 1983.

Semifinalerna kommer att sändas 10 och 12 maj, medan finalen sänds 14 maj. De preliminära datumen för evenemanget sattes till den 17, 19 och 21 maj 2011, men EBU ändrade sig med anledning av att finalen av tyska cupen i fotboll då skulle komma att äga rum samma kväll som finalen i Eurovision Song Contest 2011 sändes. Samtidigt som man flyttade fram datumen för evenemanget bekräftades det också att vinnaren 2010, Lena Meyer-Landrut,   även kommer att tävla för Tyskland i 2011 års tävling. Det blir tredje gången i Eurovisionens historia som vinnaren året innan återkommer som tävlande igen. De två tidigare gångerna var 1957 och 1958.

Totalt kommer 43 länder tävla i Düsseldorf, lika många som i Eurovision Song Contest 2008.


Jag tänker sitta bänkad framför tv:n och följa Eric Saades framförande i semifinalen och förhoppningsvis även hans framförande i finalen. Ska bli kul att läsa era kommentarer, för jag vet att några av mina bloggföljare varken tycker om Melodifestivalen eller låten Popular. Men alla kan ju inte ha samma åsikter om allting, då skulle livet bli bra trist.

Ja, nu ska jag avsluta det här blogginlägget och spela upp musikvideon med Eric Saade ännu en gång innan jag sätter mig och arbetar. Måste säga att låten känns bättre när man hör den och samtidigt ser innehållet i låten spelas upp på musikvideon, än att bara lyssna på CD:n. Titta på videon och låt mig få höra din åsikt!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

11 kommentarer:

 1. Nej, tänk att jag missar den stora finalen. Hoppas de har en bra radio på båten och att jag få vara i köket då. vi få bara ha musik i köket eftersom folk ligger och sover dygnet runt...

  Kram Jenny :D

  SvaraRadera
 2. Jag längtar efter finalen!! Jag ser inte semin tyvärr, men litar på att Eric grejar det :)

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny
  Tror säkert du har en häftigare upplevelse på båten än att sitta framför tv:n och se Eurovisionsschagerfestivalen...
  Ha det så jättemysigt ute på sjön och var rädd om dig!
  Kram Kim

  Hej Trillingnöten
  Jag brukar inte se semifinalen, men i år lär jag nog göra det för att få se Eric Saade sjunga Popular! Klart han fixar att komma till final!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Erik är ett proffs trots sin unga ålder och jag hoppas på honom (även om låten kanske är lite väl förutsägbara tyvärr) Men jag håller självklart tummarna HÅRT

  Jag har inte glömt att du ville ha konsttryck. Dock har jag inte lyckats hitta någon bra tryckerifirma här i Gtbg som kan hjälpa mig. jag är ju ganksa kräsen om man säger så :) Men jag kommer att höra a vmig till dig så fort det är på G
  Ha en fin lördag
  kram
  EMma

  SvaraRadera
 5. Hej Emma
  Ja, Eric Saade är verkligen proffsig. Kul att du skrev det där med låten, för ibland kan jag tycka att den är tjatig och ibland tycker jag den är superbra!
  Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Ta den tid du behöver!
  Ha en underbar söndag!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken härlig låt! Jag som inte följer Melodifestivalen.. Men vilket ös det var på killen! Tack för inspirationen!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Katarina
  Härligt att du gillade låten, det är sannerligen full fart på Eric Saade!
  Det var så lite så. Lade in filmen här för att jag lätt skulle hitta den själv!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Såklart hejar vi på Eric!! Jag hade inte sett videon förut, så det var kul, men jag tycker den är rätt mörk i färgen...
  Nåväl, våra barn hejade på den i finalen. Nu efteråt tycker jag att det är "O my god, o my god", som satt sig bäst i mitt minne och som jag helst "trallar" på. Blir så glad av den och tycker Popular blir ganska tjatig när man hört den några gånger. Men vi håller ALLA tummmar både i semi och storfinal för SAADE! Go Eric!

  SvaraRadera
 9. Hej Ingrid
  Idag har du varit flitig och läst många blogginlägg! Förstår att familjen rest iväg igen!
  Håller med dig om att man blir mycket glad över O my God! Röstade faktiskt även på den låten, eftersom jag precis som du kan tycka att Popular kan bli lite tjatig om man hör den för ofta. Men Eric Saade är en mysig kille och förtjänar all den uppmärksamhet han kommer att få i och med Eurovisionschlagerfinalen. Håller tummar och tår för honom!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 10. Japp, idag har det varit lite lugnare här, men imorgon kommer svärföräldrarna och stannar till måndag, så då blir det problem att hinna med vid datorn igen. Det får bli sena nätter som vanligt :) .

  SvaraRadera
 11. Hej Ingrid
  När sover du? Eller du kanske inte sover alls när du har gäster. Känner igen det där...
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!