Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 7 juni 2011

Vinn en bok att läsa i sommar

En av böckerna
i serien om
Theo och Ramona
Vill du vinna en av mina historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona som reser i tiden, eller kanske någon av böckerna som utspelar sig på Nya Zeeland och handlar om Kimberlie och Andy?

Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna, är att skriva här i bloggens kommentarer, berätta vilken bok du skulle vilja ha, och motivera varför du vill ha just den boken.

Du kan bara välja mellan de böcker som hittills har kommit ut: Totalt sjutton stycken.  
Ännu en av böckerna
i serien om
Theo och Ramona

Här kan du se vilka böckerna är, du kan läsa smakprov ur dem och bilda dig en uppfattning om vilken bok du tycker bäst om och skulle vilja vinna.

Sista tävlingsdag är söndag den 19 Juni. Vinnaren meddelas här på min blogg den 20 juni. Kika in då för att se om du har vunnit.

En av böckerna
i serien om
Kimberlie och Andy
Lycka till!

Kramisar Kim
Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

27 kommentarer:

 1. Carina Abrahamsson7 juni 2011 14:49

  Skulle va kul att vinna "Jag är ingen häxa", de verkar va min melodi..

  SvaraRadera
 2. Tycker att alla dina böcker låter spännande!
  Jag skulle vilja vinna en för mina barns skull. De läser inte svenska, bara lite (den äldsta), men kanske skulle en spännande ungdomsbok få det att släppa lite.
  Historia gillar det.

  En sådan som Boudicas strid mot romarna låter som en bra bok att börja med!
  //Monica

  SvaraRadera
 3. Kul med en tävling!
  Jag har ju redan alla böcker =)
  Men jag skulle vilja vinna "Tillbaka till Pompeji" och ge den som present till min äldsta systerdotter.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej, jag skulle jätte gärna få Pompeiji för att ( lite konstigt som det låter ) har aldrig läst den !! Jag har läst alla de andra böckerna som funnits på biblioteket ( jätte bra böcker :) ) Så jag skulle bli väldigt glad om jag vann boken.
  MVH Annika Marin

  SvaraRadera
 5. Hej Kim,
  jag vill jättegärna vinna en av dina böcker, för jag gillar dom så mycket och det går ju inte att få tag på dom här på Sicilien. Om jag vinner skulle jag vilja ha vikingaträl, som är nästa i ordningen för mig.

  kram!

  SvaraRadera
 6. Oj - vad svårt! Kan inte bestämma mig, det var många att välja på ... måste tänka. Inte ofta jag har habegär - men det drabbades jag av nu - vill ha allihop:-)
  Kram Ebba

  SvaraRadera
 7. Jag hade ju turen för några månader sen,jag vann ju B´s strid mot romarna,som förövrigt var mycket läsvärd.Jag kunde inte lägga den ifrån mig.Det måste vara ett BRA betyg.Jag har läst om Theo och Ramona,Jag är ingen häxa,skulle vara trevligt att lära känna Kimberlie!?

  Ps.jag hittade ordräknaren tack ds.

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag älskar böckerna av dig som jag läst en så länge och skulle verkligen bli jätte glad om jag fick vinna en bok och ha i sommar och njuta av i solen. Och jag tycker du ger jätte bra skrivtips här på bloggen! Om jag vinner vill jag gärna ha Giljotinen! Den värkar jätte spänande och läskig!

  Kram :)

  SvaraRadera
 9. Å min dotters vägnar skulle jag gärna vilja vinna Teos Pompeji. Av de tre första som hon läst så gillade hon Tillbaka till Pompeji allra allra mest så jag tror att hon kommer sluka även den minst lika fort.

  SvaraRadera
 10. Klart man vill vinna en bok. Jag kan knappt välja, men jag tror att det får bli Boudicas strid mot Romarna.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Den som tar mig till romarrikets dagar, den vill jag vinna. Varför? Jo, för att jag tror att jag varit barn till en romersk ståthållare i ett tidigare liv och vill se om jag känner igen mig. Kanske kan din research väcka liv i mina gener?

  SvaraRadera
 12. Jag skulle vilja vinna "Tillbaka till Pompeji" för att kunna läsa en av dina böcker äntligen och för att läsa den för mina elever i höst när vi är tillbaka i skolan igen :) Gäller att tänka framåt!

  SvaraRadera
 13. Jag skulle vilja vinna första boken - "Theos Pompeji" - för att den verkar bra och få se lite hur du skriver.
  Det är ju massor som har gett dig bra recensioner och då vill jag se hur du formerar ord. Så kanske jag kan lära mig något nytt mer än faktan!

  SvaraRadera
 14. Vilken bra ide´! Önskar verkligen att jag kunde vinna en bok till min son som läser men lätt fastnar i div dataspel, så att läsandet kan få ta över. Jag älskar ju att läsa och önskar honom samma njutning ! Du inspirerar mig !

  SvaraRadera
 15. Hej Kim! Vad kul med tävling. Det gillar jag även om jag inte själv brukar vinna någonting, men jag blir glad för alla andra som vinner och jag har tur på så många andra sätt. Skam den som ger sig dock. Jag skulle gärna vilja vinna "Jag är ingen häxa". Tycker inte någon av våra barn har fått läsa något om den historiebiten i skolorna och tror vi alla skulle tycka det var väldigt spännande att få se vad Theo och Ramona råkar ut för. Lycka till med utlottningen! Kram.

  SvaraRadera
 16. Jag skulle jättegärna vinna din debutbok Tillbaka till Pompeji

  SvaraRadera
 17. Katarina Roos8 juni 2011 21:42

  Hej Kim!
  Mina 2-3:or älskar dina böcker, minst lika mycket som mig! Jag har läst Theos Pompeji, Tillbaka till Pompeji och Snapphanar för dem. Den senare var deras favorit. Eftersom vi håller oss i Skåne känns Snapphanarna rätt nära och jag skulle gärna vilja vinna Snapphaneresan och läsa den för dem till hösten :) Den har jag inte läst själv heller.
  Kramar från Katarina Roos

  SvaraRadera
 18. Jag skulle vilja vinna den om Marie Antoinette, eftersom den inspirerade mitt val av historiskt framträdande i skolan... speciellt eftersom du sålde dina böcker i en sådan vacker klänning!

  SvaraRadera
 19. HejKim!

  Jag skulle vilja ha chansen att vinna Theos Pompeji, till mina pojkar här hemma.

  Skulle bli min "semester" sommar bok till dom. Min stora pojke Kevin har lånat dom flesta av dina böcker på daisy skivor, men skulle vara kul att läsa någon för honom och lille bror som nu oxå står inför dyslexi utredning.
  Kramizar Anette

  SvaraRadera
 20. Vi i vår familj älskar dina böcker men har inte de sista tre. Vi skulle gärna vilja ha någon av dessa till vår samling och då gärna signerad som de andra är. Vi har till och med första utgåvan av dina första böcker. Familjen Falck

  SvaraRadera
 21. Jag skulle vilja vinna "Kimberlie - äventyr på Nya Zeeland."

  Det skulle bli min sommarläsning och en utsökt sådan eftersom jag nämligen alltid drömt om att åka just till Nya Zeeland.

  Kram

  SvaraRadera
 22. Hej! Jag skulle vilja läsa den första boken, Tillbaka till Pompeji. Tack för att du vill vara min kompis på facebook. Jag har som ett litet projekt att läsa alla mina fb-kompisars böcker och eftersom du skrivit 17 st (!) blir det ju lite av en utmaning. Min yngsta dotter är 14, kanske hon skulle gilla den med? Jag har varit i Italien, men tog mig aldrig till Pompeji, det ångrar jag faktiskt. /Pebbles

  SvaraRadera
 23. Jag skulle vilja vinna Det glömda kriget 1808-1809, för det var den boken du föreläste om när jag träffade dig i Helsingfors.

  Jag minns fortfarande den dagen, jag gick länge och funderade varför namnet Kim M Kimselius lät så bekant. Och sen när du pratade om att skriva och om din första bok Tillbaka till Pompeji så slog det mig att det var min favoritförfattare från när jag var liten stod framför mig. Det kom som en chock, en glad chock. :)

  SvaraRadera
 24. Hej Kim! Jag älskar dina böcker och vet inte riktigt vilken bok jag ska välja, alla dina böcker är FANTASTISKA, jag vill också bli en lika bra författare som du...boken som jag gärna vill vinna är Theos Pompeji jag har inte läst den och vill gärna berätta om boken till min vän som kom till Sverige ett år sedan och hon kan inte Svenska så bra, hon brukar fråga mig vad saker och ting betyder som jag berättade ur boken så jag förklarar vad det betyder, hon älskar dina böcker JÄTTEMYCKET hon säger när hon förstår Svenska lika bra som jag ska hon läsa dom själv, också vill jag gärna ha den boken för att jag reser inte så mycket jag vill resa till Italien jättemycket och om jag reser det är det ett + att jag kan lite om det landet...själv gillar jag historia och att läsa... om jag får boken kan du då signera den :)

  SvaraRadera
 25. Jag skulle vilja vinna äventyr på nya zeeland(:
  Jag har ingen bok att läsa nu och har aldrig läst en av dina böcker förut. Brukar inte delta i tävlingar för jag vinner aldrig och har aldrig gjort det. Men det här är en kul tävling och jag skulle jätte gärna vilja läsa en av dina böcker :)

  SvaraRadera
 26. Hej! Jag skulle vilja läsa boken Kimberlie - äventyr på Nya Zeeland, för jag tycker att boken "Ett nytt liv" är bra och vill därför läsa även denna.

  SvaraRadera
 27. Här kommer jag i sista minuten. Nu har jag enats ´med mig själv o mitt önskemål om vilken bok jag skulle vilja vinna: PÅ LIV o DÖD i andra världskriget skugga.
  Det grundar jag på att man ska alltid börja med det färskaste - sedan är det okej att gå tillbaka ...
  Kram Ebba

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!