Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 30 oktober 2011

Signering, mer än att bara skriva autografer

Just nu far jag land och rike runt och signerar mina nya böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Men en signering innebär mycket, mycket mer än att bara skriva autografer i böcker. En del av signeringen är själva resan, som jag alltid försöker göra till något minnesvärt. Om du följer med på min bildkavalkad i det här inlägget, kommer du att förstå hur jag gör för att göra en arbetsdag till något roligt och intressant.

Vi kan börja med bilden ovan. Vindkraftverken utanför Lund låg invävda i dimma och såg nästan hotfulla ut den här dagen. Varje gång jag passerar vindkraftverken på skånska slätten far mina tankar till filmen "Världarnas krig", för det var ungefär så här som utomjordingarna såg ut när de invaderade jorden...

Här är jag hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund och signerar, och träffar dessa tre mycket glada och trevliga flickor. Deras leende lyste upp hela butiken när de skyndade fram mot mitt signeringsbord. I Lund träffade jag många trevliga människor och hade jättefina samtal med dem alla. Roxana kom på besök och höll mig sällskap och hjälpte till att prata om böckerna. Efteråt gick vi och tog en fika och pratade igenom bokmässan, där Roxana hade varit med och varit monteransvarig i min monter.


Nästa dag startade resan tidigt, för nu var jag på väg till Halmstad, för premiärsignering i Bokiabutiken. Det var en grå och disig dag när jag startade färden.

Jag passerade Stockamölla som alltid är otroligt vacker och där vattendraget alltid är fyllt av fåglar.

Naturen skiftade i allahanda färger och jag var i stort sett ensam på vägen den första tiden. Det var bara rådjuren på ängarna som dök upp då och då.

Jag börjar närma mig Skäralid och här är Bokskogen helt underbar.

Det är en fröjd att köra den här vägen, både på våren och hösten.

Visst är det underbart vackert?

Herrevads kloster har alltid fascinerat mig varje gång jag passerat. En vacker dag ska jag stanna och kika lite närmare på klostret.

När jag kommit över Hallandsåsen sprack molnen upp och solen kikade fram, men dimman vävde fortfarande in landskapet i ett mystiskt töcken.

Här ser du hur hus och trädgrupper ser ut att sväva som små öar i dimman. Läckert!

Framför mig på motorvägen ser jag hur en tjock dimbank reser sig över vägen...

Och strax är jag på väg rakt in i den tjocka dimman, där sikten är mycket dålig.

Men resan gick utan problem och snart var jag framme i Halmstad. Var där betydligt tidigare än vad jag hade planerat, min signering skulle börja 12.00 och jag var där minuterna före tio. Gick in och lämnade mitt bagage i bokhandeln och gick på sightseeing i staden. Jag blev fascinerad av alla gamla hus som jag stötte på under min vandring.

Här kan du läsa om huset på bilden ovanför.

Det var fortfarande rätt folktomt på de mindre gatorna, fast på torget myllrade det redan av folk och torghandeln var i full gång, trots det fuktiga och lite ruggiga vädret.

Jag fick tips om att äta på Skånskan, där de hade rejält bröd och mysig atmosfär.

Eftersom det firades Hallowen hade de flera olika hallowenbakelser i butiken...

...De här pumporna tyckte jag såg väldigt gulliga ut. Men det blev inga bakelser för min del, utan en rejäl lunchsmörgås.

Många butiker var utsmyckade med Hallowentema och personalen utklädda i samma tema, oftast var de häxor med höga, spetsiga hattar.

Stadsporten fick mig att tänka på Florens och min researchresa dit. För Florens stadsport var något liknande den här.

Här kan du läsa mer om Halmstad och se hur staden en gång sett ut.

Givetvis var jag tvungen att se efter vad som fanns utanför stadsporten och hittade då den här underbara parken.

Det var fortfarande gått om tid innan signeringen så jag fortsatte min rundvandring i staden.

Hittade gamla, mysiga byggnader överallt och förevigade dem med min kamera.

Promenaden förde mig ned till ån som stilla flöt genom staden. Jag hade tänkt fortsätta utforska staden för det var ännu en hel timma tills jag skulle signera, men när jag passerade Bokia upptäckte jag en skylt som hängde utanför som sa att jag skulle börja signera ELVA. Såg på klockan, den var en minut i elva. Det var bara att gå in och sätta igång.

Där väntade redan den första kunden tillsammans med Ulrika Larsson som tillsammans med sin bror Magnus driver bokhandeln. Dagen till ära var Ulrika utklädd till clown. Efter ett tag kom hon och visade sina tofsar som då hade fått helt annan färg, den ena var ljusgrön och den andra ljusrosa. Undrar om hon har fått bort färgen nu?

Ann-Sofi hade blivit hitskickad av sin brorson Jonny, som är stor fan till mina böcker och som jag har berättat tidigare om. Men han hade inte skickat dit henne för att köpa böcker till honom, utan för att HON skulle börja läsa mina böcker och bli lika stor fan till dem som han är... Kul!

På liv och död från andra världskrigets skugga drog allas blickar till sig och det var många pojkar, både yngre och äldre, som ville ha boken.

Ofta blir det inte så många foton tagna när jag är och signerar eftersom jag inte har någon som kan ta bilderna. Men när de är flera i familjen kan den ena familjemedlemmen ta kort.

Det var så roligt att signera i Halmstad att jag redan längtar dit till nästa år. Entusiastisk och vänlig personal och underbara människor som kom på besök i butiken. Tror att jag nu har fått många fler fan i Halmstad efter den här signeringen... Det var rätt lyckat att Ulrika hade lagt till en timma på min signering, för jag träffade många kunder under den extra timman. Ulrika hade även en del i att det kom så många som var intresserade av min bok  På flykt från andra världskrigets fasa, eftersom hon hade bokpratat om den i radio på torsdagen.

Ja, så var det dags att köra hem igen. Har alltid tyckt att Hallandsåsen är lite otäck att köra/åka i. En känsla som jag burit med mig sedan jag var liten och vägen inte var så här bred och fin. Även den här gången sken solen runt Hallandsåsen, men på andra sidan mötte molnen och dimman igen.

Körde hemåt uppfylld av en känsla av glädje, inspiration och med en liten känsla av att ha haft en minisemester i den vackra, diminhöljda staden Halmstad.

Nästa signering är den 19 november 12.00-15.00 hos Bokia i Helsingborg. Hjärtligt välkommen! Ser fram emot den signeringen, för Helsingborg är en stad jag tycker mycket om. Få se om jag hinner ta några vackra bilder att visa staden från sin bästa sida för dig.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

9 kommentarer:

 1. Tusen tack för de fina bilderna. Det verkar som du haft en riktigt fin helg, hoppas att inspirationen och motivationen håller i sig ett bra tag. Och så får vi hoppas att du lyckades skaffa en ny fan. :)

  SvaraRadera
 2. Oj, vad många och fina bilder du bjuder på! Ser verkligen ut som din dag var bra!

  Hösten syns verkligen påtagligt, så rått och kallt, men åndå så mysigt.

  Jag får hålla med om att dessa tjejers leenden var verkligen värmande!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Katarina
  Tack, glad att du tyckte om bilderna. Ja, jag har haft en helt underbar helg!
  Den här hösten är fin, eftersom den är varm, temperaturen ligger runt +10 grader och går ibland upp till 11-12. Mycket varmare än normalt med andra ord! Underbart!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Ja man får ju hoppas att du inte är ensam i bilen när du fotograferar längs vägarna :) !
  Du är duktig på att förena nytta med nöje och leva i nuet. Det är en konst i sig, som du verkar behärska bättre än de flesta. Kul att signeringarna gått så bra också!

  SvaraRadera
 5. Jag gick förbi din monter på bokmässan säkert 3 gånger för att hälsa, men du var antingen inte där eller fullt upptagen med kunder! :) Men, kanske du kommer till Malmö nångång :)

  SvaraRadera
 6. Hej Ingrid
  Jo, jag är ensam när jag fotograferar. Har en fantastisk kamera, bara att lyfta, klicka och lägga ned. Och så blir det så där fina bilder! Mindre farligt än att SMS:a och ringa i mobiltelefon medan man kör.
  Tack! Ja, det gäller att göra varje dag till något unikt och minnesvärt!
  Kram Kim

  Hej Malin
  Jo, det var rätt mycket på bokmässan. Klart jag kommer till Malmö.Signerar på Burlöv Center den 17 december 11.00-15.00. Kanske vi ses då?
  Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt! Bilderna blir verkligen bra för att vara tagna på det sättet i farten!

  SvaraRadera
 8. Hej Ingrid
  Ja, det är en superbra kamera. Tog nästan vartenda foto på Island genom bilfönstret, i regn, men bilderna blev ändå superbra! Tycker väldigt mycket om den kameran!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 9. Kul att se dina "turistbilder" från Halmstad. Blir liksom blind när man själv går där ofta.
  Det verkar som att du fick en väldigt lyckad dag i Halmstad. Synd att jag missade dig!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!