Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 6 december 2011

Julpynt och föreläsning i Bergum Skola i Olofstorp

I torsdags, 1 december, körde jag till Göteborg för att föreläsa och signera. Som vanligt låg kameran bredvid mig, men när jag kom till rondellen i Gislaved var jag tvungen att parkera bilen och gå ut för att studera rondell"hundarna" bättre.
Vem kan motstå en sådan här liten söt "rondellgris". Som du vet samlar jag på grisar och hade gärna tagit denna med mig hem och placerat på tomten. Du ser bilen i bakgrunden och genom den kan du förstå hur stora de fyra grisarna var.

Varje gris kikade åt olika väderstreck, så från vilket håll du än kom tittade en gris på dig. Jättefint!

Jag körde mot oväder, det visste jag och när solen försvann och molnen började täcka himlen vältrade en svart molnbank fram mot mig. Strax därefter vräkte regnet ned över mig.

Dagen därpå föreläste jag för sju klasser i Bergum skola i Olofstorp. De satt helt stilla under föreläsningarna, lyssnade och kom med många härliga frågor.
Efter varje föreläsning fick eleverna autografer och de stod snällt på kö och väntade på sin tur.En sådan här tavla gör att jag känner mig extra välkommen till klassrummet. Har inte hunnit studera tavlan närmare, för det var bara att sätta igång och föreläsa direkt jag kom till klassrummet. Tack vare fotot kan jag kika igenom teckningarna i lugn och ro.


På skolan träffade jag både 4:or, 5:or och 3:or. Tredjeklassarna var helt vilda och klängde på mig efter föreläsningen, de hade hundra frågor och alla talade i mun på varandra. Det var när föreläsningen var klar och jag var på väg ut ur salen. I det ögonblicket kände jag mig som en riktig Idol!

Den här bilden tog jag på Kungsmässan i Kungsbacka efter min signering hos Bokia. Barnbarnet Frida tyckte vi kunde köpa varsin gris: "De kostar ju bara 97 kronor. Vi får tre kronor tillbaka!" sa hon och tyckte hon var mycket duktig som hade räknat ut det (9 år). Hur vi än förklarade att 97 kronor var jättemycket återkom hon till "men vi får ju tre kronor tillbaka!" Det blev ingen marsipangris till min samling, för hade jag köpt en är jag säker på att Frida lyckats övertala mig om att få smaka på den...

Idag, 5 december, har jag kört hem från Göteborg i halka och snökaos, med massor av trafikolyckor. Bitvis har snön vräkt ned, på andra ställen hade den redan fallit och lagt sig som förrädiska iskanor på vägen. Det tog väldigt lång tid för mig att komma hem och jag vet att inte alla hade möjligheten att få komma hem idag, eftersom jag såg några trafikolyckor på min väg hem. Dessutom var Varbergsvägen avstängd av en stor trafikolycka. Nu har jag någon dag hemma, sedan bär det av igen ner till Skåne för nya signeringar, nya möten och massor av trevliga samtal med läsarna. Hoppas vi ses när jag är ute och signerar.

Nu ska jag gå och hjälpa Jan att packa böcker, för det har kommer otroligt många beställningar på de nya böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Det märks att böckerna är populära, de säljer sig själv när jag är ute! Kanske på grund av de fantastiska omslagen, eller så beror det på de recensioner som båda böckerna har fått: Här kan du läsa en av recensionerna, här en annan.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

3 kommentarer:

 1. Kanske säljer böckerna pga omslagen, kanske pga av recensionerna eller kanske bara för att de är bra :) !!
  Det var riktigt dyra marsipangrisar, men VÄLDIGT fina!
  Skönt att du kom väl hem i snöovädret!

  SvaraRadera
 2. Hej Ingrid
  Du är så trogen med dina kommentarer, tack för att du är så flitig!
  Gillar din kommentar "...kanske bara för att de är bra..." Tack!
  Ja, de var väldigt fina, men dyra!
  Tack!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Otroget trogen :) ! Det kommer liksom i sjok...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!