Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 21 januari 2012

Boktips: Drakväktaren, Purpurdraken och Drakmåne av Carole Wilkinson


En bok som jag varmt kan rekommendera är Drakväktaren av Carole Wilkinson. Boken handlar om flickan Ping som är slav hos en elak drakväktare. Hon får ett uppdrag som för henne ut på en lång resa tillsammans med draken Danzi. En kärlekfull skildring av Kina under Handynastin.

Efter att ha slukat Drakväktaren som min kära bibliotekarie hade plockat ned i min påse med researchböcker inför min bok Kinesiska Draken, kastade jag mig över Purpurdraken och sträckläste den!När Danzi och Hua lämnar Ping och Kai på stranden för att färdas vidare mot Evighetens ö, blir det Pings svåra uppgift att fostra den lilla draken. Medan busfröet dyker i pölar och dammar har Ping fullt sjå att hitta mat till dem båda. Och när vintern står för dörren beslutar Ping att de ska ge sig av från havet. 
   I Tai Shan-bergen hittar de en herdes sommarbostad där Kai övar på att byta gestalt och Ping lär sig höra Kai prata. Och till Pings glädje dyker vännen Hua upp! 
   Det gör dessvärre även den fruktade nekromantikern och kejsarens män.
   Ping och Kai förs till Ming Yang Lodge och Purpurdrakens trädgård. Men det är inget kärt återseende: Den unge kejsaren Liu Che är ond på Ping som vägrade bli kejserlig drakväktare. 
   Men när kejsaren inser att Kai kan vara ett led i hans besatta sökande efter ett elixir för odödlighet så mjuknar han. Kai och Ping får stanna och bo i palatsets fina rum. 
   Men Ping anar oråd. Och hennes onda aningar är befogade. En åsknatt får hon syn på nekromantikern i De Vise Männens hus? 
Vår hjälte får än en gång använda all sin list i kampen mot ondska och själviskhet. När det inte finns någon att lita på är det tur att hon har Hua och Kai. Tillsammans med dem söker hon sina rötter och sin frihet. Det här är den andra boken om den unga flickan Ping och hennes äventyr som drakväktare i Kina. Lika vidunderligt spännande som succén "Drakväktaren" (2005).
Drakmåne var ännu en fantastisk skildring av Kina, samtidigt som det var ett spännande äventyr tillsammans med Ping och draken Kai. Det var med sorg jag läste den sista raden i boken, eftersom jag visste att det här var den sista boken om Ping och drakarna...


Vi förflyttar oss till Kina, till en svunnen tid. Ping och draken Kai har det bra på Beipaipalatset i Yan, men Ping vet att de inte kan stanna där: människor kommer alltid att utnyttja Kai. 
   Så upptäcker Ping att en karta som hon fick av Kais far egentligen är en rebus som hon måste lösa. Den ska visa vägen till "drakarnas fristad" dit Ping måste föra Kai. 
   Deras resa blir äventyrlig och lång, och faror utgör hinder på vägen. 
   Följ med en sista gång till Drakväktarens värld och upplev den hänförande avslutningen på triologin.
Såväl "Drakväktaren" som "Purpurdraken" har fått ett varmt mottagande och böckerna har tilldelats flera utmärkelser utomlands. 
   Carole Wilkinson har skrivit nio skönlitterära böcker och 24 läromedelsböcker. Läs mer om Carole Wilkinson och hennes författarskap på http://www.bdb.com.au/dragonkeeper/


Ett litet utdrag ur boken:
Porlandet från vattnet som föll i kaskader var det enda ljud som hördes. Det föll över en klipprand och samlades i en bred, mörk damm. Under ytan kretsade mörka skepnader - fiskars smala, pilande kroppar, och större, ovala former. Där vattnet var grunt växte tångruskor bland svarta stenar. ... En trollslända balanserade på dammens yta. Dess tunna ben var blodröda. Den långa, smala kroppen var förvånansvärt blå, som en skärva av den solbelysta himlen som hade fallit ned till jorden. Insekten hade två par känsliga vingar som var genomkorsade med svarta ådror. Varje vinge hade ett märke som såg ut som ett öga. Den kunde ha varit ett dyrbart smycke som en slarvig prinsessa hade tappat...

Förstår du att jag älskar böckerna. Underbart språk som vävs runt en otroligt fängslande historia. Läs böckerna!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

2 kommentarer:

  1. Vad spännande de verkar! MÅSTE LÄSA!!! Tack för ännu ett boktips Kim!!

    SvaraRadera
  2. Hej Isa
    Härligt att du uppskattar mina boktips!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!