Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 22 januari 2012

Magisk vit värld

Igår snöade det tung, blöt snö. Det gjorde att vi fick strömavbrott ett par timmar. Men det går bra att läsa i stearinljus och ficklampans sken, så jag hann med riktigt mycket researchläsning trots strömavbrottet. När till slut strömmen återkom och det var dags att ge oss ut på sista kissrundan var det en magisk vit värld utanför.

Jag testade min nya kamera för att se om den dög att ta bilder i mörkret med och visst blev det bra bild?

Den här bilden tycker jag är riktigt magisk med ljuset som strömmar ut från huset och hundarna som är på väg hem.

Så här ser trädet på första bilden ut i dagsljus. Det här är utfodringsplatsen för fåglarna. Här hänger många foderautomater, talgbollar, kokosnötter och fett från julskinkorna. Här är det alltid full fart på fåglarna. Stora flockar kommer och landar, äter och flyger upp till de träden omkring och bjuder på en ljuvlig konsert.

Det här är en bit av hundarnas hundgård. De är inte så mycket i hundgården nuförtiden. Det är mest när vi har besök som hundarna får vara här. Annars är de med oss på hela tomten (2 tunnland).

Hundarna älskar fågelfrön och idag lockade även de lågt hängande talgbollarna. Men de var duktiga, de tog ingenting från träden, även om de stora berner sennenhundarna lätt skulle kunna ha plockat till sig det de ville.

Här är det full fart upp mot parkeringen och vår skogsrunda. Öronen fladdrar på hundarna när de rusar efter varandra. Just nu är det Tickie som är först.

Snön ligger tung över allting och det är otroligt vackert!

Här ser du den snöiga grinden som jag även har ett nattfoto på.

Tola mumsar lyckligt i sig så mycket snö hon orkar.

Tickie har gett upp och vill gå hem, för snön fastnar i STORA klumpar runt benen på henne och hon får allt svårare att gå. Till slut lämnar hon oss och vi möts igen när vi en stund senare kommer till yttertrappan där hon står och väntar på oss.

De stora hundarna älskar snö och hänger med på hela rundan. Här är det Tola.

Här poserar Pluto.

När träden hänger tunga av snö är det som att vandra i ett helt annat landskap. Allt är tyst och mjukt. Inga steg hörs. Det känns rent och fräscht. Men det är tungt att gå i snön, när temperaturen ligger runt +/-0 grader.

Pluto skyndar ivrigt i förväg, på väg till källaringången för att mata katterna. Han ÄLSKAR katter, det är bara det att ingen av de katter vi har just nu älskar honom... När han var valp hade vi en katt som fostrade honom och hans kullsyskon. Sol, som katten hette, var tillsammans med valparna och lärde dem, på ett mycket försiktigt sätt, att man inte jagar katter. Saknar Sol. Han bara försvann en dag. En granne hade sett honom bli jagad av en lokatt...

Ja, idag är det sannerligen en magisk vit värld utanför fönstret. Maken är ute och skottar och nya stora snöflingor har börjat falla. Dags för mig att gå ut och ta ett tag med snöskyffeln!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

6 kommentarer:

  1. Jättefina bilder :) Jag skulle också vilja bo på landet så där.

    SvaraRadera
  2. Vad fint med all snö! Vi i västra blekinge har bara glest med flingor som smälter innan de hinner lägga sig. Hoppas att det kommer snöa mer här, jag och min lillasyster brukar åka längdskidor i trädgården, vi har oxå en ganska stor (inte alls lika stor som din men ändå). Ha det bra i snön!!

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder! Snö ger verkligen en magisk känsla.
    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Hej Författardrömmar
    Tack. En dag kanske du också bor på landet...
    Kram Kim

    Hej Isa
    Här har snöat hela dagen. Delar gärna med mig av snön till dig och din syster!
    Kram kim

    Hej Anneli
    Tack! Ja, allt blir så annorlunda när det är inbäddat i vit snö!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  5. O så vackert!! Saknar verkligen att jag inte verkar få se någon snö i år. Här känns den väldigt långt borta. Just nu strålar solen ute och det är grönt och fint. Fast någon sa att det skulle snöa imorgon. Vi får väl se...

    SvaraRadera
  6. Hej Ingrid
    Tack. Visst är det konstigt: när man inte har snö kan man längta efter det, men när den väl är där vill man bara att den ska försvinna...
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!