Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 1 februari 2012

Uppäten inköpslista

Har lärt mina hundar att plocka upp saker som jag tappar, vilket är på gott och ont. Inatt eller imorse råkade tydligen någon av dem vifta ned inköpslistan som låg på köksbordet. Berner Sennerhundar är rätt stora som du säkert vet.

Såg en av hundarna tugga på något, men tänkte inte mer på det. Inte förrän jag skulle ta inköpslistan där jag noga hade skrivit upp under en lång tid vad jag skulle inhandla inför min resa till Mexiko. Ingen lista någonstans. Då mindes jag hunden som stått vid köksbordet och tuggat, såg ned på golvet och där låg en minimal bit av inköpslistan, så liten att det inte gick att läsa vad det stod.

Du vet säkert själv hur det är när man ska försöka skriva om något man redan har skrivit. Speciellt om det har skrivits under en lång tid. Förra inköpslistan var fullklottrad med saker jag behövde. Jag lovar dig, det blev betydligt billigare att handla idag, eftersom listan bara var hälften så lång som tidigare.

När jag befinner mig i Mexiko och saknar något av det jag hade tänkt köpa, ja då kommer jag säkert att tänka på hundarna, vilket inte får mig att bli arg, utan istället le av saknad.

Lyckades i alla fall komma ihåg att jag skulle köpa en ny vindjacka. Fick tag på en supersnygg, både vind och vattentät. Jan hade gått omkring och läst på prislapparna och baxnat. Men i slutändan blev min jacka bara en fjärdedel av priset på de han hade sett på. Så då tyckte jag att jag gott kunde köpa en tunn tröja av Merlinoull också. Inte för att jag kommer att behöva den i Mexiko, hoppas jag, men jag kommer att behöva den under min resa till Stockholm. Iallafall om Sibirienkylan håller sig kvar ännu ett tag.

Tur att Jan var med och handlade, för han kom ihåg några av de saker som jag hade skrivit upp på listan.

Med barn och hundar i huset blir livet aldrig tråkigt, eller hur?

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

9 kommentarer:

 1. Ja, med barn och hundar i huset vet man aldrig vad som händer =)
  Oskar är väldigt bra på att gömma undan kontroller och telefoner.
  Som tur är så byter han inte gömställe så ofta! =)

  Hoppas du får en underbar resa i Mexico, ska bli kul att få läsa om den!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Förhoppningsvis kom du ändå ihåg det viktigaste, mest nödvändiga :o) Mycket som man glömt att packa kan man ju oftast skaffa på plats.

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte faktiskt direkt det du skrev - det blev ju billigare så - och säkert mer lättpackat också! När åker du?

  SvaraRadera
 4. Hej Jessica
  Kan se Oskar framför mig när han smyger omkring och gömmer saker, som han tycker tar tid ifrån er tid med honom... Har du funderat i de banorna?
  Tack! Lovar att berätta om resan!
  Kram Kim

  Hej Helena
  Ja, jackan var det viktigaste och tröjan blev ju bonus. Hoppas att det är så. Just nu känner jag inte att jag saknar något i alla fall.
  Kram Kim

  Hej Marina
  Ja, mer lättpackat blir det förmodligen. Dessutom är jackan jag köpte en sådan där jacka som går att vikas ihop och nästan inte väger någonting. Om lite drygt två veckor. Sedan ska jag till Tyskland och därefter kommer jag till dig! Eller i alla fall till Singapore! Hoppas vi ses där!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Kanke en hund-protest mot att du skulle resa utan dem?? Hoppas att du fick med allt det viktiga!! Kram Isa

  SvaraRadera
 6. Hej Isa
  Ja, man vet aldrig vad som försiggår i hundars huvud. Ja, jag tror jag fick med det viktigaste: Jacka och en bra tröja.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Det är tur att du är så positiv! Även om jag insett att det skulle bli både billigare och mindre packning, skulle jag ändå blivit irriterad :) . Kanske tur att jag inte har hund, ha ha.
  Bra att du köpt en rejäl jacka!!

  SvaraRadera
 8. Hej Ingrid
  Ja, sådan där är jag, vänder det negativa till något positivt. Blir lättare att leva då! När man har hund får man vara beredd på det mesta, precis som när man har barn...
  Är jätteglad för min nya jacka!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 9. En väldigt bra egenskap du har! Även om alla håller med om att det blir lättare (och roligare) att leva med en positiv inställning, klarar inte alla av att ha den attityden.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!