Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 30 september 2014

Var med och tävla om Selmapriset på 20.000 kronor

Nu har du som ger ut böcker på eget förlag chans att vinna Selmapriset, instiftat av förlaget Lava och Tidningen Skriva. Läs mer nedan.

I samarbete med Tidningen Skriva lanserar Lava Selmapriset för egenutgivna böcker

Det är bara en promille av allt som skrivs som ges ut av de stora förlagen. Det är en kulturell tragedi att resten kvarlämnas i byrålådor. Egenutgivningen förändrar denna struktur i grunden och förhoppningsvis kan Selmapriset få fler att upptäcka hur mycket fantastiska saker som skrivs utanför storförlagen.Augustpriset har fått en lillasyster. Med det nya Selmapriset för egenutgivare vill vi på Lava prisa oberoende författare och samtidigt strö stjärnglans över hela egenutgivningsbranschen.


Alla böcker som getts ut på eget förlag är välkomna att delta i tävlingen, inte bara de som är utgivna på Vulkan eller Lava förlag. Så här under tävlingens första år finns inga särskilda kategorier – alltifrån romaner till kokböcker är välkommet – men troligtvis kommer juryn främst att leta efter en skönlitterär skildring. Vi hoppas förstås att det här ska bli ett återkommande pris och en tävling som växer och blir bättre för varje år.

Författaren Sigge Eklund kommer att vara ordförande för juryn, Skrivas chefredaktör Per Adolfsson kommer att vara en av medlemmarna samt Hans Hirschi från egenutgivarna.

Det känns bra att hylla och stötta den kompetens och fina berättelser som faktiskt finns utanför de traditionella förlagenFakta/Selmapriset

  • Alla egenutgivna böcker, oavsett förlag, är välkomna att delta i tävlingen. Eftersom det är första gången tävlingen arrangeras spelar det ingen roll när boken gavs ut.
  • För att delta skickar du in din bok till Lava förlag senast den 31 december. Om möjligt, skicka manuset i digitalt format.
  • Prissumman är 20 000 kronor. Vinnaren kommer att tillkännages vid en prisutdelning i februari 2015.
Lycka till!

Kanske skickar jag in en bok, den här gången sitter jag ju inte i juryn :-)

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!