Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 21 juli 2016

Håller näsan över vattenytan och andas

Håller näsan över vattenytan och andas
Nej, jag ligger inte i vattnet, men det är mycket nu och jag fokuserar på en enda sak i taget, utan att tänka på alla andra måsten som väntar.

Många böcker som ska gå i tryck i augusti. Mycket jobb innan dess. Här ser du alla böcker som ska vara färdiga till 1 augusti.

Färgargårdens andar som jag verkligen längtar efter att få hålla i handen och sätta i bokhyllan. Så många spännande texter som har arbetats fram tillsammans med mina skrivkurselever.

10 misstag författare gör som jag skriver tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Det är första gången jag gör en bok tillsammans med någon annan, nja, egentligen inte, eftersom jag har gjort Färgargårdens andar, men det är inte riktigt samma sak. Det här är en handbok för författare, ingen novellsamling.

Döden på Island, 21 historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Den längtar jag verkligen efter att få sätta in i bokhyllan. Den är så annorlunda mot de andra böckerna jag har skrivit i serien. Är nyfiken på vad fansen kommer att tycka...

Det osynliga folket på Island, 4:e boken i Theo- och Ramonaäventyr. Den har verkligen varit rolig att skriva. Med hjälp av de två Islandsböckerna känns det som jag har tillbringat de senaste månaderna på Island. En underbar plats.

I morgon, fredag, kommer det nya skrivkurselever. Det ska bli jättekul att hjälpa skrivkursdeltagarna att hitta glädjen i skrivandet.

Skulle vilja skriva lite längre, men jag orkar helt enkelt inte. Måste lägga fokus på böckerna.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

3 kommentarer:

 1. "att hjälpa de" skriver du, det är väl ett slarvfel va? hälsar språkpolisen ;)

  SvaraRadera
 2. Simma lugnt! Du kämpar på fantastiskt! Ska bli jättekul att få läsa dina nya böcker sedan. <3 Men som du skriver, glöm inte att andas. Ta hand om dig! Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny

  Tack! Vad kul att du ser fram emot mina nya böcker. Säkert din egen också ;-)

  Det lovar jag göra. Du också!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!