Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 juli 2016

Sista skrivkurshelgen

Sista skrivkurshelgen
Det känns vemodigt. Den här helgen är sista skrivkurshelgen. När jag skriver detta är det fredag förmiddag. Jag förbereder skrivarkursen. Efter lunch åker jag till Färgargården för att ta emot skrivsugna kursdeltagare.

Det är alltid lika spännande att möta nya personer, att se dem få den där "aha-känslan", när de  upptäcker hur lätt det egentligen är att skriva. Bara man tänker rätt.

Nästan samtliga som har gått sommarens skrivarkurser har bokat upp sig för nya kurser nästa år. Det innebär att jag bara har några platser kvar till 2017 års skrivarkurser. Det känns märkligt, samtidigt som det gör mig jätteglad. De hade inte velat komma tillbaka om de inte tyckte kursen var bra, eller hur?

Snart står jag på trappan till Färgargården i Eringsboda och inväntar ivrigt kursdeltagarnas ankomst. Sedan säger det bara vips och det är söndag eftermiddag. Alla åker hem och skrivarkurserna är över. Nja, inte riktigt. Jag har mängder med skrivarkurser inbokade över hela landet under höstterminen. Men inga fler i Färgargården. Platsen där orden formas av sig själv.

Ser hur sommarens skrivkursdeltagare skriver på Facebook:
"Plötsligt när jag dammsuger dyker en titel upp i huvudet. När jag går ut för att mata hönsen kommer repliker upp i huvudet. :) Jag undrar om Kim har en aning om vad hon gör med dem som går hennes kurser."

 "Har anmält mig till en fortsättningskurs för Kim M Kimselius imorse. Kursen är nästa sommar men det gäller att vara ute i god tid."

" Du gav mig energi, Kim M Kimselius. Hela kursen, men framför allt din energi, livsglädje och alla dina positiva kommentarer. Det var också bra att du tjatade på mig om mina långa meningar och mina semikolon. Det fick mig att öppna ögonen! Känns som om jag har höjt mitt språk flera nivåer, bara genom att tänka på det du påpekade. Tack!"

"Att få vara med på en skrivarkurs med en bästsäljande författare som Kim M Kimselius är såååå inspirerande. Hon delar med sig av all sin erfarenhet och skrivarglädje på ett helt fantastiskt sätt! Rekommenderas!" 

"Du är en fantastisk förebild för alla blivande och varande författare!" 

Men de orden inom mig stänger jag ned internet för idag, går och byter om och kör iväg till Färgargården för att möta nya, entusiastiska personer. Åh, vad jag älskar att vara författare och skrivkurslärare.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!