Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 21 augusti 2017

Välkommen på lördag till Gala i Hörby

Välkommen på lördag till Gala i Hörby
För några år sedan blev jag hedersmedlem hos föreningen Runstenen. Sedan dess föreläser jag på många av deras evenemang. Det är stora evenemang, med många roliga saker, en bredd där det finns något för alla. Här ser du hela programmet för Runstenens Gala i Hörby. Tycker du om rock ska du inte missa 16.10  The Generations Army, 17.00 Mother Mersy  ett nytt band, 18.30 FRANK, 20,00 Soulweeper, 21,30 RockKanonen, 23,00 Agony Of Choice.

Om du vill lyssna på mig ska du komma till 13.30 då jag pratar. Läs mer nedan.


Gala för alla som lever i utanförskap

Med Rock och Föreläsningar

Hörby i Ernst Ahlgrens parken 2017-08-26 med start kl 11.00-01.00

Runstenen
Så startade vår förening och så fick vi vårt namn.

2003 gick ordförande med i en annan förening, med 14-15 medlemmar.
På ett möte där, blev han invald som ordförande i denne andra förening , -2007 hade de ökat till nästan 400 medlemmar.
Han kom underfull med att det inte fanns samma önskemål om var den föreningen skulle lägga sin energi , som att till exempel; arbeta med mässor och hjälpa skolor, familjer, barn och ungdomar.
2006 kom kontaktakten med Ragnar Wiik, från Foteviken,, som viking, han var,, och föreläste på en av våra mässor..
Han berättade hur vikingarna satt o ristade runskrift, men berättar, att även redan då så hade dom också en massa stavfel, precis som vi som har dyslexi…..
Vi hade fler sammankomster därefter, med vikingarna och andra aktiviteter på våra läger, fick till exempel lära oss och laga mat i grop som vikingar gjorde. detta tyckte vi var väldigt intressant och att man redan då kunde härleda dyslexin.
Sen bar det sig inte bättre än att vi bröt oss ur den föreningen och satt och funderade på ett nytt namn på den nya föreningen, och efter många förslag på namn, så kom vi på historien om Runstenen och då tyckte vi att det var ett passande namn på den nya föreningen därav denna historia så kom Namnet Runstenen och startade 2008-01-16
2 grejer togs med; ungdomsläger samt att göra mässor.
Vi ville skapa en familj, där alla är välkomna vi har stor erfarenhet av dyslexi och npf.
Npf är en förkortning på neuropsykiatriska funktionshinder såsom ADHD, ADD med flera.
Men redan 2007 -07 starta vi ett samarbete med fler andra föreningar, och som en studiedag 2008-08-15,16 hade en föreläsning för 250 lärare som i genomsnitt fick betyget 5 av 5 möjliga av alla lärarna, de är så vi tänker fortsätta arbeta att utbilda både skolor och familjer.

Från och med 2014-02-14 utvecklade vi föreningen, där vi för närvarande står på 4 ben som består av dyslexi, e-sport, skateboard och ett räddningscenter för papegojor.
Vi är öppna för fler ben i vår förening, medlemmar är välkomna med intressen och förslag.
2017 på årsmötet gick vi med i en Riksorganisation som heter Funkibator.

13.30 Kim M Kimselius
Kim M. Kimselius började skriva sina första alster redan som åttaåring och drömde redan då om att bli författare. Hon skrev en liten bok som hon fortfarande har i sin bokhylla, kasper dock pjäser, små noveller och en hästtidning. Sedan gav hon sig på längre berättelser, men kände att tiden ännu inte var mogen för att visa fram det skrivna, utan lade dem i byrålådan.
Klicka här för att komma till Faktarutan om Kim!
Med debutboken Tillbaka till Pompeji blev drömmen verklighet. Boken gjorde dundersuccé vid sin utgivning, vilket resulterade i stor uppmärksamhet från massmedia: TV, Radio och tidningar. De kallade henne för ”Blekinges Astrid Lindgren”. Något som Kim tog till sig med blandade känslor. Visst var det fina, roliga ord, men också tunga, ansvarsfulla och alltför stora, i Kims tycke. ”Det finns bara en Astrid Lindgren”, säger Kim och i nästa andetag avslutar hon med: ”Men jag hoppas att jag blir en lika fin och beundransvärd människa som hon”.
Med boken Jag är ingen häxa upprepade Kim M. Kimselius den succé hon gjort med sin första bok. Även denna bok blev uppmärksammad i massmedia och resulterade i många föreläsningar landet runt i skolor, bibliotek
Signerar böcker efteråt.

Hjärtligt välkommen till en heldag med föreningen Runstenen!

Hoppas vi ses!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!