Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 29 september 2017

Presentation av en av Tre hattar, Lennart Guldbrandsson

Presentation av en av Tre hattar, Lennart Guldbrandsson 

Tre hattar är jag, Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.
Vi samarbetar och ger ut handböcker om skrivandet. Vår styrka är de olika erfarenheter vi har från författarvärlden. Jag, Kim M Kimselius, är författare, skrivkurslärare och föreläsare, Kristina Svensson är bokutgivningscoach och författare, Lennart Guldbrandsson är lektör, spökskrivare och författare. Tillsammans har vi gett ut 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet och 2018 kommer boken 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär.

Lennart Guldbrandsson
Idag tänkte jag berätta lite mer om Lennart. Han har gett ut omkring ett dussin böcker, varav flera handlar om skrivandet: Från manus till färdig bok, Manusförfattarens gudie, Skrivs som ett proffs, Författarens idébok, 10 misstag författare gör, samt 10 tips för att leva på din kreativitet. Han har dessutom gett ut böckerna 9 sätt att skriva snabbare och Antagonisten. De delar han med sig av helt gratis, bara att klicka på böckernas namn.

Han är även med i Storydoktors. Gruppen bildades 2014 och har därefter blivit en av de namnkunnigaste organisationerna inom lektörsarbete.

Han håller kurser och föreläsningar, är lektör och skrivcoach, spökskrivare och wikipedian.

Lennart har varit aktiv på Wikipedia sedan 2005, han var svenskspråkiga Wikipedias presskontakt mellan 2006 och 2010, och var Wikimedia Sveriges första ordförande (2007-2011). 2009 kom han ut med en av världens första böcker om Wikipedia, Så fungerar Wikipedia (pdf) – som fick följande omdöme i Biblioteksbladet (nr 9/2009): ”På det stora hela är […] Lennart Guldbrandssons bok lärorik och chosefri samt bitvis också riktigt underhållande.”

Sedan 2007 har Lennart föreläst eller hållit workshoppar om Wikipedia och näraliggande ämnen på snart ett hundratal platser, inklusive Kungliga biblioteket, Göteborgs Bok- och Biblioteksmässa (flera gånger), Stockholms Stadsmuseum, Kungliga Tekniska Högskolan, Lunds universitetsbibliotek, Göteborgs universitetsbibliotek, och National Institutes of Health i USA. Han har föreläst vid två av de internationella Wikipedia-konferenserna Wikimania, i Haifa 2011 och Washington 2012.
Dessutom har Lennart varit anställd som konsult av Wikimedia Foundation vid två tillfällen.

2012 blev han den förste svenske Wikipedian In Residence, vid Riksantikvarieämbetet. (Rapport) Läs mer om hans arbete med arkiv, bibliotek och museer här.


Du hittar Lennart lite då och då i min monter B09:20 på Bokmässan i Göteborg nu i helgen.

Lennart har en hälsning till dig:
Har du några riktigt svåra problem med dina berättelser? Kommer du till bokmässan i Göteborg? Hugg tag i mig när du ser mig och ge mig en ordentlig utmaning. Förklara problemet kort, så ger jag dig ett par möjliga lösningar. Om jag inte lyckas ge dig hjälp, ger jag dig ett ex av Författarens idébok. (Boken går att köpa av mig för mässpriset 100 kr också, och finns dessutom att köpa via bokhandlar.)

Ja, nu vet du mer om en av oss i Tre hattar. Jag kommer att presentera Kristina Svensson en annan dag.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!