Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 30 april 2018

Två dagar kvar av det här livet

Två dagar kvar av det här livet

Det låter kanske lite märkligt, men det är så jag ser det. Om två dagar blir jag ett år äldre, bara så där, på en enda dag. Då börjar ett nytt liv, som 64-åring.

Under förra veckans Uddevallaföreläsningar har barnen frågat mig om min ålder, jag har envist hållit fast vid 63 och därefter sagt att jag om ungefär en vecka blir ett år äldre.


Minns pojken som berättade att han var 12 år om 11 månader och 3 dagar...

Jag räknar åt andra hållet.

Jag har ingen åldersnoja, men det börjar kännas att jag blir äldre. Tanken går till hur länge till jag orkar hålla det här tempot och hur många böcker jag hinner skriva innan hjärnan, eller kroppen, säger ifrån.

Inte en chans att jag känner mig gammal, i huvudet är jag fortfarande ung och så lär det väl bli ända tills jag lägger näsan i vädret.

Men om jag ser tillbaka på livet, med alla skador, två hjärtinfarkter och en stroke som gjorde mig halvsidigt förlamad, då märks det att jag har levt, även om det ibland har varit lite för intensivt som du säkert förstår.

Mitt "bidrag" till me-too-rörelsen är något som hände mig i tonåren, något jag skrev av mig i Den där dagen, en berättelse som låg i byrålådorna under många år, en "skada" som präglat mig ända fram till idag.

Ibland kommer tanken på hur annorlunda livet hade blivit om allt det där inte hade hänt mig. Hur hade jag varit då? Men den tanken går fort över. Jag njuter av att jag fortfarande kan ta mig upp ur sängen själv, något jag inte kunde efter stroken, att jag varje dag vaknar med ett leende och förväntan inför en ny dag.

Utanför fönstret skiner solen. Katterna ligger i den bäddade hammocken, hundarna ligger på trappan och väntar på morgonpromenad. Ännu en dag som kommer att gå i skrivandets tecken har startat.

Ha en fin dag vänner! Det är jag övertygad om att jag kommer att ha.

Kram från en snart 64-årig Kim

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.6 kommentarer:

 1. Gör som jag och fyll 29 varje år!
  Kramar från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Kim!
  Du verkar alltid så levnadsglad. Jag har ibland undrat varför och främst hur du lyckas med det. Kanske fick jag någon sorts förklaring nu. Samtidigt krävs det enorm styrka och vilja för att komma tillbaka som du har gjort kan jag tänka mig. Ta hand om dig och låt inga hjärnspöken tro att du är något annat än du är.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Titti

  Jag är den eviga 25-åringen, i alla fall i huvudet ;-)

  Kram Kim


  Hej Anna

  Jag älskar livet. Dog faktiskt vid en av hjärtinfarkterna och vet hur skört livet kan vara. Åh, så fina ord. De värmer gott. Tack <3
  Bamsekram Kim :-D

  SvaraRadera
 4. Maria Gustavsdotter30 april 2018 09:31

  Man ska vara glad över att få fylla år. Alternativet är döden. Grattis.

  SvaraRadera
 5. Hej Kim!
  Tack för att du delar med dig av ditt liv. Jag blir pensionär, fyller 65 år om 13 dagar vilket sätter igång tankarna.
  Min historia har likheter med din beträffande allvarliga sjukdomar. De senaste år har tyvärr dominerats av ohälsa och orkeslöshet, nät- hinneavlossning, anemi, avlägsnande av livmoder, fotoperationer med mera. Stora ingrepp men inte livshotande. Ända tills jag drabbades av bröstcancer - av den värsta sorten!
  Jag serverades de flesta behandlingar;operation, starkaste cell-gifterna, Herceptin, strålning och hormontabletter (med stor livs-påverkan) - först i 5 år och tyvärr förlängt med 5 ytterligare år.
  Jag fastnade för dina ord om att det är svårt att lämna sjukdoms-känslan - att resa sig upp och vara frisk, att se medicinerna som förebyggande och inte bevis på sjukdom.
  Jag är ekonom och författare (har skrivit 2 böcker åt Bonnier; Ekonomiboken och Bonniers Ekonomilexikon). Men i nästa bok växlar ämnesområdet till bröstcancer. I datorn finns ett nästan färdigt manus som jag ska ta tag i - för att stötta medsystrarna.

  Att bli pensionär blir början på ett nytt liv - där jag själv blir huvudperson och ska planera in och unna mig att aktiviteter bara för att det är roligt... Kram / Annika

  PS. Jag fastnade för din historia och din förmåga att se det positiva och ville delade med mig av om mitt liv, vägen framåt och mitt bokprojekt.

  SvaraRadera
 6. Hej Maria

  Ja, jag är glad för varje år jag blir ett år äldre. Har alltid varit så, aldrig haft åldersnoja. Tack för senast. Så roligt!
  Kram Kim :-D


  Hej Annika

  Tack för din berättelse. Trots allt du har gått igenom andas du livslust mellan raderna. Underbart att läsa! Lycka till med boken och pensionärslivet. Jag blir "pensionär" nästa år, men inte tänker jag gå i pension, det kan man inte som författare, jag måste skriva.

  Hoppas du får vara frisk. Skriv på!

  Kram Kim <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!