Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 4 maj 2018

Livsfarligt att varva ner

Livsfarligt att varva ner

Förr brukade man säga att något "kom som ett brev på posten", men posten fungerar inte lika bra längre, men andemeningen är densamma. För så fort jag varvar ner blir jag sjuk.

Kanske är kroppen ovan att ta det lugnt, eller så tänker den "okej, nu har hon inget för sig på ett par dagar, då däckar vi henne ett tag". Iallafall är resultatet detsamma.

Efter en intensiv vecka i Uddevalla och en intensiv vecka på hemmaplan vaknade jag i morse med dundrande huvudvärk och alla symptom på en begynnande förkylning. Släpade mig uppför trapporna till skrivarlyan och lär väl bli sittande här tills det är dags för lunch, eftersom jag inte orkar springa upp och nedför trapporna flera gånger idag. Något jag normalt brukar göra.

Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu. I övermorgon far jag iväg igen. Ska göra research på Torpa Stenhus och hålla skrivarkurser i Kungsbacka nästa vecka.

Trots rubriken tänker jag fortsätta att varva ner och ta det lite lugnare. Jag har precis fyllt 64 och över en natt kände jag hur trött i kroppen jag blev. Nej, nu skämtar jag, men med förkylningen i kroppen känns det faktiskt som så.

Igår tog jag det här foto, på en nybliven 64-åring. Jag borde ha anat att något var på gång när jag lade ut bilden på Instagram och en av mina vänner skrev "vad trött du ser ut Kim". Och det gör jag verkligen. Ingen glans i ögonen... Jag var trött, men det är inget emot hur jag känner mig idag.

Nu ska jag ta itu med det nödvändigaste och försöka ta det lite lugnare än normalt för att se om jag kan mota bort förkylningen som vill ta över min kropp. Jag ska dricka MASSOR av ingefärashots och skrämma iväg varenda bacill. Håll tummarna för att jag lyckas.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


6 kommentarer:

 1. Ta hand om dig och krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Hej Ia

  Tack så mycket <3

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Samtidigt måste du lyssna på din kropp. Unna dig vila ibland.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Anna

  Ja, det är viktigt. Nu stänger jag ner för idag och tar helg.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 5. Du måste verkligen prioritera dig själv och inte göra mer än du orkar. Om det är att sitta och skriva eller bara läsa - so be it! Springa i trappor kan någon annan göra. Krya på dig!

  SvaraRadera
 6. Hej Anna
  Igår sprang jag i många trappor när jag gjorde research på Torpa Stenhus. Lovade mig själv att vara i bättre form till nästa researchresa, kom på att jag har lovat det i många år. Kanske dags att göra verklighet av det nu ;-)
  Tack vännen!
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!