Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 27 maj 2018

Jakten på Amos Decker av David Baldacci

Jakten på Amos Decker av David Baldacci

Den här boken fångade mig inte direkt som David Baldaccis tidigare böcker har gjort. Den kändes lite rörig i början. Det var så mycket som skulle förklaras och vävas in i handlingen att den inte rörde sig framåt. Men snart hade författaren grepp om mig och då var det som vanligt, att det inte gick att sluta lyssna förrän boken var klar.

Jag har verkligen fastnat för David Baldaccis böcker, de är speciellt bra att lyssna på vid långkörningar eftersom de är så spännande. Eftersom jag kör mycket nu på grund av alla föreläsningar, är det självklart en David Baldacci bok jag har i öronen under resan. Inser att jag snart har lyssnat på samtliga böcker författaren har skrivit. Hoppas innerligt att han är flitig och fortsätter skriva många böcker per år. För det här är en författare jag vill läsa många fler böcker av. En bok jag varmt rekommenderar!


AMOS DECKER ÄR EN FÖRE DETTA FOTBOLLSSPELARE som sadlat om till polis. Fotbollskarriären avslutades abrupt i hans första NFL-match i och med en brutal tackling av en motspelare. Han är fortfarande hemsökt av en bieffekt från hjärnskadan han ådrog sig vid olyckan: diagnosen hypertymesi - han minns allt som händer honom, inklusive saker han skulle föredra att glömma.

Idag är Amos Decker en bruten man. För drygt ett år sedan kom han hem sent en kväll och hittade sin fru, dotter och svåger bestialiskt mördade. Mördaren gick inte att hitta. Deckers tillvaro krossades, han begärde avsked från polisen och lät livet rasa ihop fullständigt. Efter en tid på gatan ryckte han upp sig och började ta småjobb som privatdeckare, dock utan att hitta någon mening i tillvaron.

Men så händer något. En man anmäler sig själv till polisen och erkänner brottet. Decker tar chansen att få veta vad som egentligen hände den där kvällen. Samtidigt skakas staden av en fruktansvärd massaker och Deckers gamla poliskolleger ber om hans hjälp. Men utredningen av massakern tar en märklig vändning och plötsligt inser Decker att någon är ute efter honom. Men vem? Och varför? 
Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.


1 kommentar:

  1. Hej Kim!

    Hur var det? Skulle man läsa hans böcker i en viss ordning? Eller är det bara vissa som följer på varandra? Dina böcker om Theo och Ramona är ofta oberoende av varandra, fast ibland dyker samma person upp igen eller samma ort.

    Hälsningar

    Per

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!