Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 30 juni 2018

En sista semester av Michael Zadoorian

En sista semester av Michael Zadoorian


Det här är en bok om en skrämmande ålderdom, men samtidigt en berättelse om att göra det bästa av den sista tid man har kvar i livet. En bok som var svår att lägga ifrån sig, som e-bok gick den fort att läsa. Bitvis läste jag med tårarna stigande i ögonen, ibland skrattade jag, men ofta led jag med de två gamlingarna som genomlider sin allra sista semester i sin husbil, inte en husvagn som bilden illustrerar.

Berättelsen handlar om Ella och John. De har varit tillsammans i mer än sextio år och haft ett lyckligt liv, de har barn och har sett vänner lämna livet. En av deras närmaste vänner hamnar på ålderdomshem efter att ha fått Alzheimer. John avkräver ett löfte av sin fru att aldrig låta honom sitta så, oförmögen att förstå och minnas. Hon lovar. Nu är de långt över 80, hon har cancer och han har fått Alzheimer. Han har bara korta ögonblick då han minns henne och Ella vill göra en sista semester. De rymmer från läkare och ,som vill att Ella ska genomgå behandling, men det anser hon inte är något alternativ.

Under resan kommer minnen upp, men det sker också dramatiska händelser. John kör, något som sitter i ryggmärgen. Ella är den som tar kommandot och försöker lirka med John då minnet sviker och han blir ett aggressivt barn.

Jag älskar sista meningen i boken, även om jag kanske inte tycker om slutet, men respekterar det. Kanske skulle det vara en väg jag själv hade valt om jag hade hamnat i samma situation.

Läs boken!


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, och Storytel

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!