Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 29 juni 2018

Ljudboken Faraos förbannelse av Kim M Kimselius

Ljudboken Faraos förbannelse av Kim M Kimselius

Nu har jag lyssnat på Faraos förbannelse, skriven av mig, Kim M. Kimselius, inläst av Linnea Stenbeck. Det är min tredje bok, men egentligen den fjärde i serien om Theo och Ramona. Varför det blev så kan du läsa här.

Egentligen är det fantastiskt hur jag kan fastna för en berättelse som jag själv har skrivit. För mig är det inte samma berättelse som du lyssnar på, eftersom jag minns min researchresa, jag ser verkligen allt framför mig som jag har beskrivit i boken.

Ibland har jag lite svårt med att inläsaren läser för fort, att det inte blir några andhämtningspauser, utan att det bara flyter på hela tiden. Jag vet hur boken är uppbyggd, var det finns blankrader när det är tänkt att vara en paus för att läsaren ska förstå att det har gått en tid mellan händelserna. Jag tror inte att det är något du som lyssnare tänker på, utan bara jag som har skrivit boken.

Till slut glömmer jag allt det, för berättelsen fångar mig. Jag målar staket och lyssnar och jag målar mer än vad jag hade tänkt mig för det är spännande handling och jag vill veta hur det går. Ja, jag vet, det är jag som har skrivit boken och jag vet egentligen hur det slutar. Men jag minns inte alla detaljerna, minns inte exakt hur jag löste problemen i slutet.

När boken är klar blir jag lite besviken för att min hälsning till läsarna inte finns med i inläsningen. Den tycker jag är viktig, där berättar jag hur jag har arbetat med boken med mera.

Jag startar en ny ljudbok och målar på, men kommer på mig själv med att längta tillbaka till Faraos förbannelse. Kanske ska jag lyssna på den en gång till, tänker jag, men slår bort tanken. Det finns många fler av mina böcker att lyssna på, nästa bok blir Vikingaträl.

Många av mina läsare säger att det här är den bästa bok jag har gjort. Så här skriver andra om boken:
"Detta var en otroligt bra och spännande bok. Den var skriven på ett sätt som gör läsaren nyfiken och håller intresset uppe. Det är inte svårt att förstå varför Kim M Kimselius är en uppskattad författare." Veronica Cadji

"Bokens styrka är den intresseväckande, faktamässigt tillförlitliga beskrivningen av den forntida egyptiska sociala och geografiska miljön. Författaren väver samman de historiska faktauppgifterna med en flödande berättarfantasi som hela tiden håller läsaren fängslad." BTJ, lektör Lars Rask.

"Det är så härligt att läsa en äventyrsbok, där faktan är så fint instoppad. Man lär sig massor utan att vara medveten om det. Gissa två gånger om den här lärarinnan blev glad." Boktokig

"En rafflande bok, välskriven med stark närvarokänsla." Blekinge Läns Tidning, Johanna Rundgren.

"Att göra historien tillgänglig så här och låta den gripa in i dagens verklighet, skapar intrycket att världen är gemensam och att det liv vi lever idag har bred förankring." Åbo Underrättelse, Finland, Siv Illman.

Jag älskade Faraos förbannelse och är stolt över att jag har lyckats prestera en så bra bok. Min tredje bok. I år kommer min 50:e bok ut. Mycket har hänt sedan dess, jag har utvecklats som författare, men är nöjd med vad jag åstadkom med min 3:e bok. Jag kan varmt rekommendera den, både som pappersbok, e-bok och ljudbok.

Om jag får sätta poäng på min egen bok blir det:


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, och Storytel

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!