Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 12 juni 2018

Två fina omdömen om Den där dagen på samma dag

Två fina omdömen om Den där dagen på samma dag

När jag var i tonåren blev jag våldtagen. Istället för att berätta för någon skrev jag av mig, det blev boken Den där dagen. En bok jag har fått mycket beröm för. En bok jag aldrig har ändrat ett enda ord i. Den har fått vara precis som den blev till, ord för ord. Länge låg den i byrålådan, närmare 40 år. Till slut fattade jag mod och tryckte boken. Ibland har jag ångrat det, ibland har jag varit glad för det, speciellt när jag får brev ifrån personer som har råkat ut för precis samma sak som jag gjorde i den åldern. Jag lider med dem och jag är tacksam om min bok har kunnat hjälpa någon att våga prata om det, att inte bära det inom sig i 40 år som jag gjorde.

På samma dag kom två fina omdömen om Den där dagen:
“Jag måste bara börja de här mailet med WOOW. Jag tänkte ge dig så otroligt mycket cred angående din bok "Den där dagen". WOOW säger jag bara. Jag blev såå tagen av den. Så mycket sanning det ligger mellan raderna. Jag kan läsa sidorna där Angelica förklarar sina känslor flera gånger. Man blir lika berörd varje gång. Jag vill bara skriva att du lär iallafall inte lämnat någon oberörd med den här boken.” Jonna Halvarsson

"Vilken intressant bok! Jag är mycket imponerad av hur bra du skriver, ditt tänkesätt är gudomligt. Jag tror verkligen att METOO-kampanjen skulle behöva dig som rådgivare eller även mer. Jag känner inte dig men, jag älskar verkligen din personlighet. Du förtjänar all kärlek och bra saker i världen." Viktorafrika

Förstår du hur rörd jag blir över alla fina ord. Det gör det värt att lida efter att ha gett ut boken, för led gjorde jag verkligen. Jag grät mig igenom vissa föreläsningar. Jag har fått massor av kramar efteråt och jag känner att jag kanske, kanske har gjort världen till en bättre plats för någon av de som har läst boken. Eller vad tror du?

Vill du också läsa Den där dagen kan du göra det på Wattpad, helt gratis.


Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:
"Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att..."
Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.

"Starkt skrivet av Kimselius!" lektör Ingela Svensson

"Kimselius beskriver mycket målande känslorna hos en ung flicka. Man 'ser' flickans känslor inifrån hennes tankar. Det är skrämmande verklighet bakom beskrivningen. Jag hoppas innerligt att denna bok kan hjälpa någon." Lektör Annelie Nilsson

Boken är utgiven och finns att köpa hos de flesta nätbokhandlare, bland annat hos Adlibris https://www.adlibris.com/se/bok/den-dar-dagen-9789186485092

Har du läst boken får du gärna skriva till mig, Kim M. Kimselius och berätta vad du tyckte om den!

Våldtäkt är att mot en persons vilja tvinga på denna samlag eller annan jämförbar sexuell handling. Wikipedia.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!