Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 2 november 2018

Gallus brinner av Eva Holmqvist

Gallus brinner av Eva Holmqvist

Eva Holmquist målar upp en fantasifull värld, där det finns magiska varelser. Fåglarna är de som bestämmer, och de är stora och mäktiga. Där finns även vanliga människor, en av dem är Matilda, som kommer från vår värld, men har förflyttas in i flickan Hannas kropp, medan Hanna är i Matildas kropp i hennes värld.

Allt det Hanna kan göra, det kan inte Matilda, även om hon lärde sig en hel del i den första boken i serien, Attentaten i Gallus. Matilda gör så gott hon kan för att rädda Gallus invånare. Till hjälp har hon rövarpojken Sticke och kapten Fidesko, en stor fågel. Tillsammans gör de allt för att rädda landet från den farsot som drar fram, där de olika varelserna börjar kämpa mot varandra. Ett äventyr där Matilda riskerar livet för att rädda sina vänner i Gallus.

Följ med på ett spännande, fantasifullt äventyr i en magisk värld! Rekommenderar dig varmt att läsa boken!

GALLUS BRINNER är andra delen i trilogin om Matildas äventyr i Gallus.

Eva Holmquist är något av en veteran inom svensk fantastik skrev Btj när hennes senaste bok Blodskifte kom ut i mars. Blodskifte är en urban fantasy som utspelar sig i Jönköping och är hennes åttonde bok. Hon har tidigare skrivit science fiction trilogin om ungdomarna ombord på rymdskeppet Diligentia som av Tomas Cronholm liknats vid Heinleins ungdomsböcker. Dessutom har hon deltagit med noveller i sju antologier och i flera nättidskrifter. Till bokmässan är hon aktuell med Gallus brinner som är andra delen i fantasyserien Gallus.

Hennes berättelser brukar beskrivas som fantasifulla, tänkvärda berättelser med berättarglädje. Hon är utbildad civilingenjör och jobbar som teststrateg när hon inte skriver science fiction- och fantasyböcker. Den får fyra stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!