Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 17 januari 2019

Vad gör du när inte skrivlusten finns?

Vad gör du när inte skrivlusten finns?

Den här veckan har jag svårt att koncentrera mig runt orden. De flyger liksom förbi, utom räckhåll. Jag famlar efter dem, men de vill inte stanna hos mig.

Kanske beror det på att tankarna egentligen är någon annanstans. Hos min hund Tudor som dog för bara några dagar sedan. Igår skrev jag om hur du kan använda känslor för att förhöja skrivandet. Igår skrev jag av mig sorgen, trodde jag, för den finns fortfarande kvar. Det behövs betydligt många fler ord för att bli av med den.

Jag som normalt alltid har skrivlust har inte den minsta lust att skriva. Jag startar datorn på morgonen, sedan är det så lätt att surfa runt bland sociala medier, om jag inte skärper mig. Oftast får jag säga till mig själv riktigt på skarpen för att få mig att släppa internetdatorn och gå över till bokdatorn.

Många säger "Ta ledigt" "Sörj färdigt först" "Låt böckerna vila ett tag".

Men de vet inte att det egentligen är skrivandet som får mig att må bättre. Att försvinna bort i fantasin och glömma vardagen är den allra bästa medicinen för mig. Just nu stirrar en helt blank sida på mig från bokdatorn. Den skriker SKRIV SKRIV SKRIV! Och jag får väl ta och göra det.

För hur det nu än är, det är ingen idé att sitta och vänta på inspiration, det är bara att sätta sig ner för att skriva. Det kanske inte blir de orden du egentligen vill, men det går att ändra i efterhand. Det viktigaste är ATT du skriver.

Något av det svåraste är att "ta sig själv i kragen" "skärpa till sig" "fatta mod" "se tjuren i vitögat". Att helt enkelt ta itu med det som är jobbigast för tillfället.

Jag behöver stöd och hjälp just nu. Ett av dem la sig just vid mina fötter, en liten Kooikervalp på 9 veckor, den andra landade med en tung duns på golvet vid min sida. Min älskade Kiara, systerdotter till Tudor. När de lagt sig till ro i skrivarlyan, då måste jag sätta mig för att skriva, annars väcker jag dem. Tur att de finns, och alla goa vänner på nätet som stöttar, uppmuntrar och sänder styrkekramar. Tack för att ni finns i mitt liv.

Tudor, Kiara, jag och Kotten för bara några dagar sedan...
Nu ska jag ge mig i kast med skrivandet. Ett stort projekt, ett svårt projekt, men det kommer att bli en helt fantastisk bok när den är klar, eller hur?

Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!