Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 28 februari 2019

Motion inspirerar skrivandet

Motion inspirerar skrivandet

Du vet det säkert redan, att motion är viktigt, men att det även ger inspiration till skrivandet kanske inte är något du har tänkt på. Något händer i kroppen när man rör sig, man får endorfin "lyckokänsla" och blodet rusar runt i kroppen och piggar upp hjärnan.

Ovanstående omslagsbild togs i Bangkok på vår väg till Nya Zeeland. Maken skulle fotografera mig när jag sprang i hotellparken, men "jag sprang så fort att jag inte fastnade på bilden". Istället blev det flera Kim som springer och även flera svanar, eftersom slutartiden var lång (tror det heter så). När jag såg bilden ville jag en dag använda den som bokomslag. Till Den där dagen passade den perfekt, eftersom berättelsen handlar om en kvinna som försöker springa ifrån en hemsk händelse.

Löpningen har alltid varit viktig för mig under hela mitt liv, vilket har gjort att jag har sprungit i många länder under mina researchresor. Men när jag fick en stroke får många år sedan blev jag halvsidigt förlamad och allt fokus låg på att kunna röra den förlamade sidan igen. Jag lyckades och lärde mig även gå och skriva igen. Sedan dess har löpningen fått stå tillbaka för så många andra saker. Nu är det promenader som ger mig endorfiner och skrivglädje. Men så jag saknar löpningen. Mitt mål är att jag innan året är slut ska ha kommit igång på riktigt med löpningen igen. För det finns ingen härligare känsla än att susa runt i naturen och känna hur energin växer och orden kommer.

Tills jag uppnår mitt mål jobbar jag på mikropauser, att röra mig varje halvtimma för att få igång kroppen och skrivglädjen. Det gör att jag orkar sitta och skriva i långa pass, eftersom jag inte sitter stilla alla timmarna utan rör mig emellanåt.

När jag läste boken Hjärnstark skrev jag de här orden:
Vet du att motion gör så att hjärnan producerar nya celler. Vi blir alltså smartare när vi tränar. Iallafall förhindrar vi att tappa minnet och bli dementa lika snabbt som om vi sitter passiva. När jag började läsa den här boken bestämde jag mig för att gå 16.000 steg varje dag. Inte alltid lätt, eftersom jag reser en hel del, föreläser och inte alltid har möjlighet att gå så många steg. Men ambitionen att gå 16.000 steg per dag gör att jag varje dag når upp över 10.000 steg, vilket bara det är bra. Dessutom har jag de dagar jag är hemma kommit upp i långt över 16.000 steg. Tänk vad många böcker som skapas i de nya hjärncellerna som bildas inom mig...

Jag har fortsatt med mitt mål 16.000 steg och många dagar kommer jag upp i så många som 18.000...

Det är bevisat att motion ger energi och lyckokänsla. Nu när våren är här och fåglarna sjunger spritter det i mina ben, förhoppningsvis i dina också. Utnyttja våren och kom igång med träningen. Du ska se att det kommer att hjälpa dig i skrivandet!

Skriv på!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!