Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 18 april 2019

Tomatplantorna redo för utplantering

Tomatplantorna redo för utplantering

För första gången sedan jag började odla tomater satte jag fröna redan i januari. Mycket tack vare att vi förra året skaffade växthuslampor till vardagsrumsfönstren. Bra plats för tomatplantor att växa till sig.
Nu har de blivit stora, riktigt stora. De blommar och längtar efter att komma ut.

Efter en vecka med strålande sol, minusgrader på nätterna och endast värme i solen, har det nu skiftat. Det är olidligt varmt ute, enligt Kotten och Kiara, medans både tomaterna och jag njuter av värmen. Växthuset är en bra plats för mikropauser. Att gå in där för att nypa några tjuvskott, släppa ut fjärilar och humlor som förirrat sig in där, och till och med en fågel var på besök inne i växthuset igår, att vara där ger mig ett inre lugn. Min oas mitt i trädgården. Så jag längtar tills det hänger klasar av röda tomater på plantorna.

Jag är glad att jag bar ut tomatplantorna tidigt i morse innan temperaturen blivit alltför hög. Nu är den över +40 grader.

Kotten är en bra hjälpreda. Han flyttar kobajset från växthuset ut till gräsmattan. En del slinker ner i magen också.

Den här sorten är ny för mig 100/1000. De sägs ge så många tomater som namnet. Håll tummarna! Dessa frön satte jag inte förrän i mars, så de är små jämfört med de stora tomatplantorna.

Det är en fröjd att se hur helgens hårda arbete, med 16 skottkärror gödsel, flera säckar jord och renskrubbning av glasrutorna har gett resultat.

Nu hoppas vi på massor av tomater, gurkor, papriker och chilefrukter lagom till Öppet hus i augusti 2019. Du kommer väl?


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!