Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 15 april 2019

Kooikervalpen Kotten är 5 månader

Kooikervalpen Kotten är 5 månader

Kottens absoluta favoritplats. Soffan....
Det har varit en händelserik vecka för Kotten. Valpkurs, nya hundar som kommit och bott hos oss, utflykter och nya lärdomar. Just nu skuttar han omkring i hundgården utanför fönstret och leker med en mjuk boll. En sak han har hittat i leksakslådan alldeles nyligen.

Just nu är det så ljuvligt i mitt Paradis. Det är svårt att vara inomhus, även om vinden är bitande kall. Kotten och Kiara älskar att vara ute med mig när jag arbetar i trädgården. Nyss var de i bild, men försvann i det ögonblick jag tog fotot.

Efter trädgårdsarbete är det skönt att vila i soffan. Kotten är alltid lite sur på Kiara som ligger där. Även om det från början var Kiaras soffa.

En sak som hundarna upptäckte, eller som husse visade dem, när jag var bortrest förra veckan, var lekrepet. Det är perfekt att ha dragkamp med. Kotten är snabb och studsar runt Kiara som bara behöver vända sig runt hela tiden. En bra lek som innehåller dragkamp, fostran och lek.Som du ser har jag gjort knutar på snöret för att hundarna lättare ska få fäste. De älskar det här repet.


Kotten och Kiara var och hälsade på hos Lena Westerlund och Smilla. Det här är favoritfåtöljen. Både Smilla och Kiara vill ligga där. Men det är Smillas plats och hon flyttar sig inte för Kiara.

Smilla är skendräktig och fåtöljen är definitivt bara hennes. Här blir Kotten tillsagd när han försöker hoppa upp.

Men han är envis och ger sig inte...

Till slut ger Smilla upp och delar fåtöljen med Kotten.

Kotten blev så glad över att träffa Smilla igen. Hon tillhör vår flock eftersom hon levt halva Kottens liv med oss (i alla fall den tid han har bott hos oss). Han saknade Smilla när hon försvann och det här var första gången han träffade henne sedan dess.

Ett kärt återseende.
Kiara blev också överlycklig över att träffa Smilla. Visst älskar Kiara Kotten, men han är ju bara ett litet barn. Smilla kan Kiara ha roligt med.

Kiara i bakgrunden och Kotten som sitter och tittar på henne. Något rör sig i utkanten av bilden, husse, och Kiara är först med att upptäcka honom.

Kotten har fått lära sig vara med i träningsrummet, där han har fått en egen bädd.

Men helst vill han sitta i mitt knä när jag cyklar på motionscykeln.

Eftersom han inte fick göra det hoppade han upp i fåtöljen och satte sig istället.

När jag sedan föste ner honom och satte mig där efter cykelträningen hoppade han snabbt upp i knäet, eftersom han ansåg att det var hans plats.

Till slut fann han sig i att ligga i sin bädd igen.

På onsdagar går Kiara och jag Aktiv med hund på Ronneby brukshundsklubb. Hon älskar det och tjöt när vi kom till brukshundsklubben första gången förra veckan.

Kotten går på torsdagar. Och jag hade inte hunnit bli varm in i kroppen från onsdagens mycket kyliga kurskväll, förrän det var dags att ge sig ut i kylan tillsammans med Kotten. Jag kände mig som en Michellingubbe, påpälsade som jag var lager på lager, men jag frös inte den här gången.
Vi var ute i skogen med Kottens kurs och fick springa och gömma oss, så det var full fart hela tiden. Något Kotten tyckte om. Jag hann inte springa så långt innan Kotten var ifatt mig. Han är snabb!

Så kom det nya flockmedlemmar på besök. Anki, Åttan, Ellie och Matilda. Kiara älskar Matilda. Det beror på att Matilda och Anki var våra husvakter när Kiara var unghund. Vi var borta en hel vecka på Bokmässan i Göteborg och Kiara präglades på dem. Framförallt på Matilda.

Här är Anki, Matilda, Kiara, Åttan och Ellie som tränar agility på en av alla våra stenar.

Här bor gästerna. Så spännande tyckte både Kiara och Kotten första morgonen när de nosat upp var de andra hundarna befann sig.


De andra hundarna kom aldrig ut, så Kotten och Kiara gav upp.

På söndagen var det dags för Karlsnästipset. Eftersom vi går ungefär samma tid varje söndag börjar folk känna igen Kiara och hon känner igen dem. Många minns henne som hunden som var borta i 26 timmar och var med i tidningarna.

De har varit bitande kallt i helgen också. Trots solsken. Här är det Kiara, Matilda och Kotten.

På söndagseftermiddagen hade solen stått på ett tag mot den här sidan och det var riktigt varmt och skönt att sitta i lä. Kiara, Matilda och Kotten.

Kotten är en riktig knähund och vill gärna komma upp och sitta i knäet. Han ser så mycket bättre där uppifrån tycks han säga, när han väl sitter där och tittar ut över sina domäner där hans flockmedlemmar rör sig.

Just nu ligger han på mina fötter. Trött efter att ha busat med bollen i trädgården. Kanske försöker han hålla mig kvar också, för jag tror nog han känner på sig att jag ska iväg alldeles strax.

Ha en riktigt fin vecka. De har lovat vårvärme och sol här i Blekinge.


Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en liten Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!