Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 11 juni 2019

Ännu en bok färdigskriven

Ännu en bok färdigskriven

Orden sprutar ur mig och fingrarna dansar över tangenterna. Det är helt underbart att ha ett sådant skrivflöde som jag har. Dessutom är allt baserat på fakta, vilket gör att det krävs en hel del research också.

Men nu är alltså en ny bok klar, Pirater och vulkanutbrott på Island, vilken bok i ordningen vet jag faktiskt inte för jag har tappat räkningen. Sedan september har jag skrivit sex böcker. Två av dem har kommit ut. Det innebär att jag har gett ut 52 böcker och har fyra böcker på gång. Minst tre av dem kommer att släppas på mitt Öppet Hus 3-4 augusti här hemma hos mig i Blekinge.

En sak vet jag, det är min 30:e bok om Theo och Ramona.

Istället för att räkna vilken bok i ordningen det är jag har skrivit, kommer jag numera att räkna vilken bok i ordningen det är som blir utgiven. Det blir lättare så.

Många förundras över hur snabbt jag skriver en bok. Men jag är inte ensam om det. Margit Sandemo skrev 3 böcker under 2 veckors semester. Även hon hade en hel del fakta i sina böcker, även om man som läsare kanske inte tänker på det, om man inte är påläst i ämnena.

Mitt knep för att skriva så många böcker på kort tid, om det nu räknas som ett knep, är att inte tänka så mycket, utan bara släppa loss orden. Jag är på plats där händelsen utspelar sig, jag blir personerna jag skriver om och jag är påläst innan jag skriver. Dessutom har jag skrivit faktadelen som mina böcker avslutas med, vilket innebär att jag kan gå in där för att kontrollera fakta när det behövs. Men under själva skrivprocessen skriver jag bara på. Fakta kontrollerar jag när berättelsen är klar.

Den här boken har tagit mig fem veckor att skriva. Men jag har arbetat med den i huvudet sedan september 2017 då idén dök upp när jag var på Island och min förläggare bad mig att skriva om just den här händelsen. Han gav mig även faktaböcker att läsa och det har jag gjort. När vi sedan besökte Hemön och mötte bibliotekarien gav även han mig en faktabok i ämnet. Nu är jag väl insatt i det som har hänt. Det var bara att skriva på.

Nu är boken klar och för första gången på 22 år tänkte jag unna mig lite semester. Det blir bara två veckor, för sedan drar skrivarkurserna igång, sedan är det Öppet Hus i augusti. Därefter börjar föreläsningar och nya böcker.

Vet du, det ska bli spännande att se om jag klarar av att avhålla mig från att skriva under semestern. Mina närmaste vänner som känner mig väl, är mycket tveksamma till att jag klarar det. Vad tror du?


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!