Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 juni 2019

Kooikervalpen Kotten sju månader

Kooikervalpen Kotten sju månader

Imorgon är Kotten sju månader. Han börjar bli stor och har lugnat ner sig en hel del. Men ännu är han nyfiken och går gärna på upptäcktsfärd. Han kan följa en myra hur länge som helst. Han jagar bort skatorna från tomten och har börjat vakta. Här är vi på morgonpromenad. Bit för bit får Kotten upptäcka mina promenadvägar. Den här tyckte han var extra spännande, eftersom vi såg rådjur, harar och tranor.

Kiaras trygga plats när hon vill vara ifred från Kotten. In under trappan går han inte, han vet att det är hennes plats. Men hon lämnar den allt oftare, eftersom Kotten inte är lika intensiv längre.

Det var en mycket varm vecka och vi gick till vatten nästan varje dag. Kotten blir allt modigare. Men än så länge simmar han med tassarna i luften, som du ser på bilden nedan.
....
Kiara älskar vatten lika mycket som Kotten och de har jättekul tillsammans. Bäcken är lång och bred och de vandrar en bra bit bort i den.

Men inte alltför långt bort, för då ropar matte, så hundarna vänder där de vet att gränsen går, för det är trots allt koppeltvång och kopplet åker på så fort hundarna kommer upp ur diket.
.....
När matte kallar blir det full fart på Kotten. Nu är vattnet inte så djupt så han behöver inte simma, utan kan galoppera mot mig.

Blöta smutsiga hundar. En annan baddag. Då gick vi till en sjö, men där blev de så vilda att jag inte hann med att fotografera. Jag hade fullt upp med att hindra Kiara från att simma rakt ut i sjön. Det får bli flexikoppel nästa gång jag släpper dem ner i vattnet där.

Under det här trädet har alla hundarna haft sina favoritplatser, så även Kotten. Det konstiga är att den nya hunden alltid övertar den gamla hundens plats, som sedan inte längre ligger där... Kanske inte så konstigt egentligt, eftersom Kotten samlar alla sina leksaker under trädet och då finns det inte längre så mycket plats för den äldre hunden att ligga där.

Överallt blommar det i trädgården. Kotten har fullt upp med att studera alla bin, humlor och fjärilar. Flugor får han lov att jaga, och myror.


Efter en intensiv jakt på inkräktare på vår 2 tunnland stora tomt, somnar Kotten gott.

Nästa morgon är det nya upptåg, nya blommor att utforska.

Dessutom är Kotten en mycket bra hjälpreda när jag rensar rabatter. När jag gjorde den här rabatten var det mitt på dagen, stekhett och den enda skuggiga platsen var mitt inne bland blommorna som jag höll på att rensa... För Kotten är aldrig långt ifrån mig.

Bus, bus, bus, hela tiden är det bus. Kiara och Kotten har så roligt tillsammans.

Men, som sagt, ibland är det rätt skönt att slippa det där lilla monstret, tänker Kiara och kryper tillbaka in under trappan igen.

Ännu en underbar vecka med Kotten, en stillsam sådan, utan massa upptåg och utflykter. Det har helt enkelt varit för varmt för att vi skulle åka iväg och göra saker tillsammans. Vi har hittat våra badplatser i närheten och Kotten har varit helt nöjd med det.

Jag har varit iväg och lämnat ut 350 böcker efter att ha skapat 350 nya författare på Korpadalsskolan. Varje gång jag ska iväg lägger jag makeup. Då kommer Kotten in i badrummet och lägger sig bredvid mig. Han har lärt sig att när matte sätter färg på ögonfransarna, då tänker hon lämna honom inom kort. Tänk så lättlärd han är.

Ännu en sak Kotten har lärt sig den här veckan är ordet FÄSTING. Husse brukar komma in till oss på förmiddags- och eftermiddagsfika, eller rättare sagt kelstund med Kotten. Den sista veckan har han sagt "Kan du titta om det är en fästing!" Då har jag gått över till soffan och plockat fästingen. Igår när husse sa ordet FÄSTING, flög Kotten upp, hoppade ned från soffan och sprang ut i hallen där han ställde sig och kikade in i rummet. Han tycker inte om att man plockar fästingar. Men de är ju döda, eftersom han har fästingmedel på sig.

Ja, han är sannerligen lättlärd.

Vi tränar varje dag, lydnadsgrunderna. Men vi har även börjat träna lite agility. Kotten flyger över hindren och börjar bli riktigt bra på slalom. Vi tränar även slalom mellan mina ben, det fungerar bra, när jag kommer ihåg hur jag ska göra...

Med en Kooiker i huset har man alltid roligt, så många glada skratt det blir varje dag. Han är en riktig liten guldklimp Kotten.

Kotten 8 veckor.


Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.
Kooikervalpen Kottens första värmebölja.
Kooikervalpen Kotten testar spår.
Kooikervalpen möter haren.
Kotten på Kooikerträff och Berner Sennenträff.
Kooikervalpen Kotten sex månader.
Kooikervalpen Kotten tar sin första simtur.
Bernersennenträff och simning för Kooikervalpen Kotten.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!