Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 12 juni 2019

Fyrtio år tillsammans

Fyrtio år tillsammans

Igår firade maken och jag att vi varit gifta i 40 år, Rubinbröllop. Det är lång tid. Innan dess har vi firat min 65-årsdag och hans 70-årsdag. Det har varit mycket firande den senaste månaden med andra ord.

Jag är tacksam över att jag har fått vara tillsammans med denne underbara man i över 40 år. I vått och torrt. Han har kämpat för mitt liv, lärt mig gå igen efter min stroke, han har alltid stått vid min sida. Han är mitt allt. När han såg mig komma från Bokmässan i Göteborg helt slutkörd, sa han "Nästa år följer jag med och hjälper till!" Så blev det och så har det varit i många år. När jag fick idén till Öppet Hus hemma hos mig istället för att vara med på Bokmässan i år stöttade han mig.

Han lagar mat och serverar på skrivarkurserna på Färgargården, han städar och fixar, hämtar och lämnar folk vid tåg och flygplats. Han tycker det är lika roligt som jag. 

Ända sedan han upptäckte min hemlighet, mina berättelser som jag dolde i skrivbordslådorna, har han trott på mig och mitt författarskap. Utan Jan hade jag inte varit författare idag. Det var han som avslöjade för alla mina vänner att jag var författare. Det var upp till bevis och mitt manus, Tillbaka till Pompeji blev antaget av B. Wahlströms och jag gjorde en dundrande debut genom att sälja 11.000 exemplar första veckan. Utan Jans tro på mig och mitt författarskap hade det aldrig skett. Han har korrekturläst alla mina drygt 50 böcker, kommenterat och gett sitt stöd.

Jag önskar få leva minst 40 år till med min allra käraste make, Jan. Att vi får vara pigga och friska och ha minnet i behåll, att vi får skratta och gråta tillsammans, att vi får fortsätta leva tillsammans ända tills den dag vi drar våra sista andetag.

Tack för att du kom in i mitt liv Jan
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


2 kommentarer:

  1. GRATTIS! Fantastiskt att få tillbringa sin tid med den man älskar. Med den som förstår en. Sådan kärlek växer inte på träd!

    SvaraRadera
  2. Hej Lisbeth

    Tack <3 Jag är oerhört tacksam över att ha fått levt så många år tillsammans med denne fantastiske man.
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!