Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 20 augusti 2019

Döden på Island av Kim M Kimselius

Döden på Island av Kim M Kimselius

Håller just nu på att bearbeta min inkorg, har kommit ner till 2018 och har fortfarande en hel del mejl från det året kvar, dessutom har jag rätt många från 2017... Mitt i mejlhögarna hittar jag härliga mejl från läsarna, då blir jag så glad. Här är det Madeleine Blomberg som har läst Döden på Island. Hon fick den som present av mig när jag fyllde år 2018, eftersom jag för det mesta lottar ut en bok på min födelsedag. Blir så glad när jag läser Madeleines personliga, impulsiva ord om boken. Det känns om om orden kommer rakt från hjärtat, det är sådana recensioner jag älskar. Nedan kan du läsa vad hon tycker om Döden på Island.



Döden på Island av Kim M Kimselius
Det har sina fördelar att fylla år samma dag som Kim - man kommer ihåg att det är presenter på gång! Man kan få önska en av hennes böcker så jag passade på att önska mig Döden på Island. Att åka till Island låter spännande - och vad är bättre än en bok när man inte vill vänta tills det blir möjligt?! Dessutom blir det mer resa av än jag själv skulle kunna - nämligen tidsresor! 

En lovande inledning: "Ramona visste att det hon var på väg att göra var helt fel..." Efter de raderna måste jag naturligtvis läsa vidare - vare sig jag hade tid eller inte. Och så fortsatte det. Mot slutet av kapitlet förstår man att Pluto - den älskade hunden - inte borde ha följt med. Ifall något oförutsett skulle inträffa. Det där med oförutsett och Pluto höll sig igenom hela boken. Och jag ville inte lägga den ifrån mig innan jag visste hur det gick med just Pluto. För hoppet är det sista som sviker. Trots allt. Från den ena tidsåldern till den andra följer jag det krympande gänget - och bland smittor, hot och andra kusligheter undrar jag om vänskapen... ska den bestå? Ska de klara sig? Trots allt? Ja frågorna hopar sig och jag vill ha svar. Så jag vänder och vänder och vänder på blad efter blad. Och till slut lägger jag suckande ner boken. Ja, det var ett bra slut. Trots allt. 

Det är i mitt tycke en typisk ungdomsbok, det kan jag mer känna än sätta fingret på. Det var några - rätt många - decennier sedan någon beskyllde mig från att vara ungdom men nu går jag här och funderar på vilken av Kims spännande världar (med fakta som grund) jag nu vill hoppa in i!

Bra gjort Kim! En sanslöst imponerande samling böcker har du skrivit! Och en stor hög av dem är jag numera glad ägare till! Mitt nästa projekt blir att sätta äventyrsböckerna i händerna på barnbarnen så de får lite rysligt och kul också! :-)

Glada hälsningar, Madeleine Blomberg


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!