Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 18 augusti 2019

Tsunamikatastrofen i Lissabon en av Kim M Kimselius bästa böcker

Tsunamikatastrofen i Lissabon en av Kim M Kimselius bästa böcker

Blir lika glad varje gång jag får en fin recension av mina böcker. Som författare, och egenutgivare, är det sådana här kommentarer som gör att man orkar sitta timma efter timma på sin kammare för att skriva, eller ha långa arbetsdagar under researchresorna. Allt slit känns mödan värt när man får fina omdömen. Därför jublar jag varje gång någon säger fina ord om mina böcker, ibland gör jag en liten piruett, eller några danssteg. Ja, ibland firar jag till och med med ett glas champagne. Det här är en sådan recension som jag gör både piruett, danssteg och tar ett glas champagne efter att ha läst. / Kim

Tsunamikatastrofen i Lissabon
"Som alltid när man börjar läsa en av Kim Kimselius böcker går det inte att sluta. Redan från första kapitlet slungas man in i en spännande historia som gör att man bara måste läsa ett kapitel till. 

De flesta relaterar säkert tsunamis till katastrofen i Thailand och har lärt sig orsaker och verkan. Men i slutet av 1700-talet fanns inte vetenskapen om vad som orsakade en jordbävning och vilka följderna kunde bli. Kim Kimselius väver in dåtidens världsbild på ett naturligt sätt vilket gör att man förstår varför människorna tänkte och handlade som de då gjorde.  Det blir helt logiskt att människorna i Lissabon tolkade katastrofen som Guds stränga straff. Inte ens människorna som hade samlats till gudstjänst i kyrkorna skonades. Man kan förstå skräcken för att detta var världens undergång.

Trots att Kim Kimselius böcker riktar sig till barn och ungdomar har jag som vuxen också stor behållning. Hennes berättarkonst skapar en nyfikenhet som gör att jag vill ta reda på mer på egen hand. Faktadelen i slutet av boken ger värdefull information om de platser, händelser och livsöden som funnits på riktigt. Kimselius skapar också en enorm reslust till de platser som hennes böcker tar en med till. Hennes levande miljöbeskrivningar gör att man inte bara kan se allt framför sig utan också känna värmen, lukterna och höra fågelsången. 

Jag tycker också om att kapitlen är så pass korta. Det gör att man bara läser ett kapitel till – som blir till ett till, och ett till – och plötsligt är boken utläst. Tsunamikatastrofen i Lissabon var en sådan bok. Den gick inte att sluta läsa innan Ramona och Theo igen var i trygghet.  Kanske det är det enda önskemålet jag har, bara några kapitel till J.

Jag tycker det här är en av Kim Kimselius bästa böcker och ger den därför full poäng = 5!"
Lillemor Berglund-Koivusalo



Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!