Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 6 september 2019

En dag för eftertanke

En dag för eftertanke

Fredag. Sista arbetsdagen för många. För mig är arbetsveckan ännu inte slut. Det känns som om den här veckan bara har svischat förbi. Vart tog den egentligen vägen?

Visst har jag hunnit skriva många nya ord och färdigställa ytterligare en bok, men ändå... Allt det där andra jag hade planerat att göra, det har jag inte hunnit med. Även om jag tycker att jag har varit igång för fullt varje dag.

På måndagen var jag iväg och föreläste hela dagen på Korpadalsskolan. Det var den skola där jag skapade 350 nya författare förra året. Det blev ett kärt återseende med eleverna. Flera av dem undrade om vi skulle göra en ny bok tillsammans. De såg lite besvikna ut när svaret blev nej.

Den här gången ska jag inte träffa skolans alla elever. Jag ska följa första- och andraklassarna tills de lämnar skolan som sjätteklassare. Det blev många goa kramar när jag kom i måndags och kanske blir det fler sådana när jag återkommer nästa gång. Det ser jag fram emot. Barn är så spontana och underbara och de kastade sig ivrigt över det nya projektet.

På tisdagen skrev jag hela dagen, för att på eftermiddagen åka till brukshundsklubben och hålla kurs. Det var kursstart, många nya ansikten och nya hundar. Dessutom var det första gången jag höll kurs på Ronneby brukshundsklubb. Jag älskade att vara igång som instruktör igen.

Onsdagen var också en skrivdag. Mängder av ord fyllde datorskärmen och med ens var boken klar. När den kommer ut vet jag inte riktigt, men det känns skönt att ha skrivit klart den. Nu ska den korrekturläsas och ligga till sig ett tag innan den läses igen. På kvällen var det kurs för Kotten. Då hade jag så vansinnigt ont i ena foten att jag knappt kunde gå. Det innebar att Kotten och jag bara kunde vara med en halvtimma och göra två sökmoment, sedan satt jag på en bänk med foten i högläge och tittade på.

På torsdagen blev det sjukgymnast under två timmar. Sedan stapplade jag till havet och lät hundarna bada i havsvatten för första gången. Kotten älskade det. Han studsade över vågorna, nafsade efter skummet och sprang som en galning fram och tillbaka. Kiara tyckte också om vattnet, men hon lufsade bara lugnt fram och tillbaka och såg efter Kotten när han for förbi. Hon har inte en chans att hinna med honom.

Ja, just det, jag har målat också, och handlat färg, och hämtat researchböcker på biblioteket och... Ja, jag har gjort många saker den här veckan, ändå har jag inte hunnit med allt.

Maken säger att jag är tidsoptimist och det ligger nog något i de orden, för jag tror alltid att jag ska hinna med mer än vad jag gör varje vecka. Men jag grämer mig inte över det jag inte har hunnit med. Det finns ju två dagar till den här veckan och jag ska inte iväg någonstans. Jag bokar upp lördag och söndag för att försvinna bort i orden och väva ihop ännu en berättelse.

Har just vattnet blommorna i glasgången, där busktomaterna är fulla av tomater. Kiara går och mumsar på buskarna, Kotten plockar de tomater som ramlar av. Solen skiner in genom fönstren och får de orange, röda och gröna paprikorna att glänsa. Vilken rikedom att ha alla dessa egenodlade grönsaker att mumsa på. Det är även lycka för mig.

Ha en fin helg vänner! Nu vet ni vad jag ska göra den här veckan.

Har du missat veckans blogginlägg?
En varm vecka för Kooikerhunden Kotten.
Överväldigande ord om Kimselius skrivarkurs.
Kom igång med ditt skrivande!
Kimselius håller skrivarkurs på Studiefrämjandet Vuxenskolan i Karlskrona.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!