Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 16 april 2020

Det finns Författare och så finns det författare...

Det finns Författare och så finns det författare...

En kryptisk rubrik, eller?

Vad jag menar med det är att det finns författare som skriver oavsett hur de mår. De sitter inte och väntar på inspiration, de skriver antingen de vill eller inte. De ser till att hålla sina deadlines, att ha målet klart för sig och få sin bok färdig i tid.

Sedan finns det författare som aldrig verkar bli klara, som skriver om och skriver om och skriver om. Oftast skyller de på andra omständigheter för att de inte blivit klara i tid. Det är inte deras fel att boken inte är klar.

På bilden ser du mig på Bokmässan i Göteborg, det år vi redan på fredagen hade sålt slut SJUTTON (17) titlar. Ett makalöst bra år med andra ord. I år, 2020, har jag kommit ut med 60 böcker. Det kallas för disciplin. Eller har du något annat ord för det?

Jag har aldrig skrivit om en bok. Innan jag börjar skriva har jag allt klart för mig. Orden kommer och jag skriver på. Mycket beror flödet på att jag har jobbat fram berättelsen med Gula Lappar. Historien är redan klar, början, mitten och slutet finns där. Då är det inte så svårt eller hur?

Minns fortfarande mitt första offentliga framträdande 1998, i Norrköping, på en stor scen. Vi var flera författare och illustratörer som skulle föreläsa. Vi hade en person som presenterade oss. Han skrev på podiet:
F   F
Ö  A
R  T
    T
    A
    R
    E

Sedan tog han ett steg bakåt och såg på texten. Därefter vände han sig till publiken och sa: "Aha, nu vet jag varför de kallas för För-Fattare. För att de fattar före alla andra."

Smart!

Om du ännu inte har förstått att din bok inte skriver sig själv, utan att du verkligen måste ta itu med den och skriva varje dag, oavsett om du har inspiration eller inte. Då kanske du inte är någon För-Fattare... Eller?

Kämpa på! Ge inte upp! Det är i år det kommer att ske. Skriv på!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


Här hittar du mer information om boken Författare Från dröm till verklighet.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!